Stilstudier fra New York

New York er mangfoldig, og byr på shoppingmuligheter av en annen verden. Men hvordan gli inn i miljøet? Her er stiltips og shoppingtips fra det store eplet.

Publisert
Sist oppdatert
Louis Vuitton og kopimakerne har fortsatt gode dager.
Louis Vuitton og kopimakerne har fortsatt gode dager. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Caps til dress, joggesko til miniskjørt, saggebukser til basketskjorta, fletter til jeans og de riktige bæreposene og veskene. New Yorkerne kan ikke puttes i ett stilkskjema, men likevel er det en del trekk som du kan adoptere for å smette inn gjennom subwayportene like glatt som en innfødt.

Fra caps og lue til joggesko - stilbilder fra New York

Etter å ha sett serien Sex og Singellivs snertne jenter krysse byens avenyer på delikate stiletter fra Jimmy Cho, er det lett å ankomme New York med den tanken i hodet at alt annet enn Gucci og Dolce & Gabbana er ut. Men gatebildet i millionbyen er heldigvis langt mer mangfoldig. På Manhattan er det ikke god plass, men utallige stilvarianter i klesveien finnes det heldigvis rom for. Her er enkelte stiler vi bet oss merke i:

ESSENSIELLE TIPS
1: Er det kaldt dekker vi hals og ører, selv ikke jåler lar det være. 2: Praktisk fottøy er en nødvendighet i gatene, og utvalget i heftige joggesko er stort. 3: Matchende farger er et must.
ESSENSIELLE TIPS
1:
Er det kaldt dekker vi hals og ører, selv ikke jåler lar det være. 2: Praktisk fottøy er en nødvendighet i gatene, og utvalget i heftige joggesko er stort. 3: Matchende farger er et must. Vis mer


 • Farger: Butikkene i New York fylles i vår til randen av søtsuppete pasteller og syrlig grønt, foruten knallsort og kritthvitt - i likhet med hva vi ser her hjemme. Fargekoordinering er viktig - vesker og sko kan plukkes fra samme palett, og går hunden i rødt, velger vi rødt skjerf og gjerne et rødt halsbånd.
 • De tøffeste: Ghettogutta kler seg nesten i uniform, og den består av verdens dypeste saggebukser, verdens største basketskjorter, verdens romsligste boblejakker og siste mote i basketsko. Dessuten kles hodet med både bandana og caps, mens de i hendene holder digre plastposer for medbragte nødvendigheter - hva det nå måtte være. I tillegg hjelper det å være tøff i trynet, og ha diverse glitrende bling-bling dinglende rundt halsen.
 • Snuppene: De afroamerikanske setter sin ære i velstelt hår og negler. De mest fantastiske flettverk får plass på kneisende hoder, og de vellakkerte neglene er lengre enn Brooklyn Bridge. Smykker er også viktig som tilbehør - gjerne glitrende og i gull.
 • Kule karer: Byens kuleste gutter går til stylist og får frisert både hodehår og ansiktshår. Verket krones med slimme jeans uten lommer på hekken, og fargesprakende lærsko i camperstil. Dessuten er solbrillene et must, og i år skal de være store. I uka går mange av de samme gutta i smale dresser - her dresser man opp for jobb, og ned for fritid.
 • Sassy damer: Jentene arbeider like hardt som gutta, og kler seg deretter. Sort er en gjenganger for den som vil se velstelt ut i en skitten storby, men de modige klasker til med helkoordinerte antrekk av flere nyanser i samme farge - beige, brunt, rødlig og pastell.

 • Veskene: Louis Vuitton og hans kopister selger bra blant de som aspirerer til høyere sfærer, mens det blant kjennerne er bedre å komme med en snerten en fra Prada. Romslige skuldervesker synes å være foretrukkent format til bybruk. Blir de kuleste håndveskene for dyre, kan du rett og slett gå inn for gjenbruk av the little brown bag fra Bloomingdales eller andre fine handleposer fra de lekre butikkene og stormagasinene.
 • ESSENSIELLE TIPS
1: Topplue med Yankee-merke er greit i alle sosiale lag. 2: Er det kaldt, kler vi oss deretter. Boblejakker er kult. 3: Røyken er kun til utebruk, og har vært det hele siste året.
  ESSENSIELLE TIPS
  1:
  Topplue med Yankee-merke er greit i alle sosiale lag. 2: Er det kaldt, kler vi oss deretter. Boblejakker er kult. 3: Røyken er kun til utebruk, og har vært det hele siste året. Vis mer


 • Undersåttene: På beina er innbyggerne langt mer praktiske enn hva vi har fått inntrykk av ved å studere Sarah Jessica Parker i den før nevnte TV-serien - her gås gatene i kule joggesko, mens italiensk lær og knivskarpe stilletter tas frem til innebruk og de blankeste dagene.
 • Annet tilbehør: Vi har nevnt glitrende smykker, store solbriller og Louis Vuitton. Dessuten er alt av Prada til å dø for, skal vi tro byens magasiner og aviser. New Yorkerne elsker sine hodeplagg, og det er ikke bare turister som faller for strikkeluer med Yankees-logoen. Caps og dress er også helt OK sammen, og hvite sokker ser vi rett som det er.
 • Hvordan adoptere stilen? Her er en minishoppingguide til New Yorks beste handlestrøk

 • Bilder: Fra caps til joggesko - gatestil i New York våren 2004

 • Mer:

 • Gjør New York med stil - enten du er rik eller "fattig".

 • Streetkred i Barcelona - sjekk hvordan du blir kulest i gatene i Spania

 • Bikinimania - årets heteste bikinimote
 • Underholdning på DinSide Reise:

  pixel
 • Test deg selv - bevis hva du kan
 • Moro på tur - reisehumor
 • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer