Stinkende ferie

Hvorfor velge en ferie som garantert vil stinke? Hvorfor ikke, sier vi etter å ha funnet frem til disse godbitene.

Publisert
Sist oppdatert

I Paris har de muligens verdens lengste kloakknett, og ved Eiffeltårnet kan du faktisk besøke deler av dette systemet. Billettkiosken ligger sør i Pont de l'Alma, og du kan komme lørdag til onsdag. Systemet er stengt tre uker i januar for rengjøring (!). Pris: 3,5 euro for voksne.

I byen som er mest kjent for sin tissende smågutt, fungerte elven som en åpen kloakk helt frem til 1869, og fortsatt går det meste av byens overskuddsvann ut i elven, som nå er dekket til. Det går turer ned i Brussels kloakksystem, som skal vise deg et ganske realistisk bilde av kloakkvirkeligheten … Gå til Porte d Anderlecht 1000, turer går onsdager og du betaler 3 euro.

Verdens eldste i Roma

Romas kloakksystem er det imidlertid vanskelig å slå. Cloacae Maxima kan dateres tilbake til 735 f.kr. og ble ikke ferdig før 225 år senere. Systemet løper under Forum Romanum og ender i Tiber. Det er fortsatt i bruk i dag, og du kan se det gratis. Dessverre kan du ikke gå inn i selve anleggene. Tre steder du kan se systemet: Fra Via Imperiali, fra Tibers bredder ved Ponte Palatino og utenfor en kirke ved Campidoglio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer