Stivere priser på hotellrom

Stavanger og Oslo er dyrest, men Trondheim og Bergen henger godt med.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke billig å overnatte på hotell i Norge. I hvert fall ikke hvis du skal bo på et typisk forretningshotell i en av de store byene.

En ny prisundersøkelse foretatt av det internasjonale analyseselskapet HRG, som blant annet følger hotellprisene i verdens byer, har kartlagt hva utenlandske forretningsreisende betaler for overnattinen. Undersøkelsen viser at i flere norske byer har prisene på et hotellrom steget med opp til 24 prosent.

Europas billigste hotellbyer

Sterk prisvekst i oljebyen

Oslo er en av de dyreste byene å overnatte på hvis du velger et typisk forretningshotell. Her er gjennomsnittsprisen 1.800 kroner. Stavanger har imidlertid dratt forbi - i løpet av det siste året har prisene steget med hele 24 prosent - et rom koster nå gjennomsnittlig 1.804 kroner.

I Bergen må du ut med 1.387 norske kroner for et hotellrom, en økning på 18 prosent fra året før.

Prisene i Trondheim og Tromsø ligger på gjennomsnittlig 1.474 og 1.037 norske kroner. Det er en økning på 18 prosent i forhold til i fjor for Trondheim, mens prisene i Tromsø faktisk har sunket 18 prosent.

- Dette er jo priser som utenlandske forretningsreisende betaler når de kommer til Norge. Norske forretningsreisende betaler i gjennomsnitt noe mindre. Likevel gir tallene en god indikasjon på prisendringene i markedet, sier Simen A Johannessen, markedsdirektør i HRG Nordic, i en pressemelding.

Synes du 1.800 kroner er dyrt? I Moskva har prisene for overnatting økt med 25 prosent bare i løpet av det siste halvåret. Nå koster et hotellrom nærmere 3.000 kroner. Geneve er også dyrt. Byen har hatt en prisøkning på 31 prosent. Gjennomsnittlig pris for et hotellrom er nå 1.792 norske kroner.

Kommentar: Frynsete designhotell

Vil snart snu

Det er ikke stor sannsynlighet for at det blir enda dyrere å bo på hotell fremover. Turbulente tider for verdensøkonomien tilsier at prisveksten vil roe seg i tiden fremover. Kanskje vil vi også se lavere overnattingspriser, sier Johannessen.

HRGs kartlegging viser også at mange bedrifter er i ferd med å revidere sine retningslinjer for reiseaktiviteten. De går ned i klasse på hotellrom, gjør bestillinger online og søker de billigste flyreisene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer