Stjålet kort = tappet konto

LIVETEST: Mens vi spiste i Barcelona stakk kjeltringene av med sekken. Selv om kort og telefon ble sperret, klarte tyvene å bruke kortet. Hva gjør du når uhellet er ute? Vi har oppskriften.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Barcelona er en nydelig by. Men ulempen med skjønnheter er at de ofte tiltrekker seg en del tvilsomme elementer. Her i form av proffe lommetyver.

Men det skjer ikke meg, tenkte jeg på forhånd.

Nå har jeg lært.

Skroll ned for mer.

Trist som faen

Mens vi spiste et lett måltid i restaurantens tredje etasje forsvant ryggsekken til undertegnede. Etter at det første sjokket la seg var det bare å konstatere at kjeltringen var over alle hauger. Akkurat da følte jeg meg som hovedpersonen i en Ari Behn bok.

Stjålet kort = tappet konto

For ikke bare var sjokket over å ha blitt frastjålet. Også verdiene av gjenstandene i sekken var store.

Klokka nærmet seg 20:00, og vi sto i en fremmed by uten penger. Vi hadde riktignok flere kort med oss, men de lå på hotellet. Vi bestemte oss for å anmelde tyveriet med en gang.

Trinn 1. Anmeldelsen

Det er bare sjarmerende at katelanerne er dårlige i engelsk. Helt til du virkelig trenger hjelp. Vi spurte tre patruljerende politimenn om hvor politistasjonen lå, og fikk tre ulike veibeskrivelser. Det var ikke morsomt.

Vel framme var det kun en person på politistasjonen som pratet engelsk. Han var ikke tilgjengelig. Vi fikk likevel oppgitt navn og utdelt kølapp.

Stjålet kort = tappet konto


Akkurat da hadde jeg to ting i hodet. Jeg måtte få sperret kort og mobiler. I tillegg måtte jeg på do. Så lett gikk det imidlertid ikke. For det første fikk jeg ikke låne toalettet, og for det andre ble vi bryskt henvist til mynttelefonen innerst i lokalet. Kanskje greit nok i teorien, men når lommeboka lå i den forsvunne sekken var vi like langt.

Kjempeservice med andre ord.

Venterommet var forøvrig en opplevelse i seg selv. Det var fullt av turister i samme situasjon som oss selv. Etter over to og en halv time ble det endelig vår tur. Vi leverte anmeldelsen og fikk en kopi med som kvittering. Antagelig ble saken henlagt mens vi var på vei ut av døra.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Trykk på lenkene nederst til venstre for å lese resten av historien, eller trykk på lenkene til høyre for å se våre tidligere artikler om kredittkorttap.

Artikkelen er tidligere publisert hos DinSide Økonomi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer