Stjålet kort = tappet konto

LIVETEST: Mens vi spiste i Barcelona stakk kjeltringene av med sekken. Selv om kort og telefon ble sperret, klarte tyvene å bruke kortet. Hva gjør du når uhellet er ute? Vi har oppskriften.

Publisert
Sist oppdatert

Barcelona er en nydelig by. Men ulempen med skjønnheter er at de ofte tiltrekker seg en del tvilsomme elementer. Her i form av proffe lommetyver.

Men det skjer ikke meg, tenkte jeg på forhånd.

Nå har jeg lært.

Skroll ned for mer.

Trist som faen

Mens vi spiste et lett måltid i restaurantens tredje etasje forsvant ryggsekken til undertegnede. Etter at det første sjokket la seg var det bare å konstatere at kjeltringen var over alle hauger. Akkurat da følte jeg meg som hovedpersonen i en Ari Behn bok.

For ikke bare var sjokket over å ha blitt frastjålet. Også verdiene av gjenstandene i sekken var store.

Klokka nærmet seg 20:00, og vi sto i en fremmed by uten penger. Vi hadde riktignok flere kort med oss, men de lå på hotellet. Vi bestemte oss for å anmelde tyveriet med en gang.

Trinn 1. Anmeldelsen

Det er bare sjarmerende at katelanerne er dårlige i engelsk. Helt til du virkelig trenger hjelp. Vi spurte tre patruljerende politimenn om hvor politistasjonen lå, og fikk tre ulike veibeskrivelser. Det var ikke morsomt.

Vel framme var det kun en person på politistasjonen som pratet engelsk. Han var ikke tilgjengelig. Vi fikk likevel oppgitt navn og utdelt kølapp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer