Stjernenes siste reise

Bli med til hotellene der Chet Baker, Janis Joplin og Gram Parsons tragisk nok aldri fikk sjekket ut igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Welcome to the Hotel California Such a lovely place (Such a lovely place) Such a lovely face Plenty of room at the Hotel California Any time of year (Any time of year)You can find it here You can find it here

The Eagles' Hotel California, fra albumet ved samme navn fra 1976

Det er noe magisk og fascinerende med hoteller. Glam, røde løpere, totaltsmadrede suiter, groupies og gang bang-orgier. Hoteller spiller en viktig rolle i rocken og på stjernehimmelen. Hadde det ikke vært for hoteller hadde kanskje ikke eksentrikeren Keith Moon, trommeslageren fra The Who, hatt et like frynsete rykte, for eksempel. Vi ville blant annet gått glipp av historiene om hans forkjærlighet for å ta med seg sprengstoff på hotellrom, eller rockeklisjèen med kasting av tv-appareter ut av hotellvinduer.

Likevel er det ikke til å komme bort i fra at hoteller også er scenario for mange tragiske hendelser. Sid Vicious og drapet på Nancy på Chelsea Hotel i New York, Chet Bakers "fall" fra et hotellværelse i Amsterdam eller Janis Joplins siste natt på Landmark Motor Hotel i Hollywood.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer