Stjernetoaletter

Singaporske myndigheter vil nå vurdere og klassifisere sine offentlige toaletter, som en del av kampanjen Happy Toilet.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toalettene vil bli vurdert av organisasjonen Restroom Association of Singapore (RAS). Toalettene som tilfredsstiller kravene, vil bli merket med en "Happy Toilet" logo.

Håp om økt standard

Vurderingen og karaktersettingen av de singaporske toalettene blir gjort med et ønske om å øke standarden på offentlige toaletter. Man håper at ikke bare de som har ansvaret for toalettet; som butikker, kjøpesenter og kafeer, men også brukerne vil bli inspirert til å utøve bedre toalett-etikette.

Kriterier

Toalettene vil bli vurdert på flere punkter; renhold, design, konstruksjon og daglig vedlikehold – som påfyll av toalettpapir osv. Toaletter som er rene og ergonomisk bygget, og som har fasiliteter som knagger for klær og som er tilrettelagt for handikappede, vil få muligheten til å henge opp en "Happy Toilet" logo. Ellers vil alle toalettene bli klassifisert som tre-, fire- eller femstjerners.

Singapore blir temmelig unik i en slik verdenssammenheng, men det hadde kanskje vært noe å kopiere også i andre storbyer.

Kilder: The Straits Times, The Sydney Morning Herald, Ananova.

Mer om toaletter på DinSide Reise:

 • Humor: Lesernes verste dohistorier fra reiser jorden rundt

 • Humor: Dritvittige dohistorier

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer