Stockholms londonmarked

NYTT I STOCKHOLM: I helgen feiret Street sin nyåpning og status som ukentlig marked. Her kan du finne originale designprodukter og klær fra designere og kunstnere, og her blir skuespill og musikk. Forbilder er Camden Lock Market og Spitalfields Market i London.

Publisert
Sist oppdatert

Markedet holder til på Hornstulls strand 1 på Södermalm, hvor det i tillegg er pakket med små gallerier, restauranter og kaféer i de tilstøtende bygningene. Åpningen av det nye markedsområdet skjedde 30. april, og heretter vil det ha åpent hver lørdag og søndag mellom 11 og 17. Markedsområdet strekker seg over en 200 meter lang elvepromenadestrekning, samt en 1.400 kvadratmeter stor underjordisk garasje.

Populært

Det har vært avholdt markeder her på vilkårlig basis siden høsten 2004. Besøket og interessen har vært så bra, med inntil 60.000 besøkende i løpet av en helg, at man har valgt å utvikle området og gjøre det til en fast markedsplass. Forbildene er de kjente londonmarkedene Camden Lock Market og Spitalfields Market, som har millioner besøkende hvert år. Nå er det klart at det er forskjell på London og Stockholm, men den utvandrede engelskmannen og mannen bak Street, John Higson, mener det er marked for dette også i Stockholm.

Kunst og design

På Street vil du kunne handle design, kunsthåndverk, klær, økologiske matprodukter og garn, leker, hundeklær og mye annet. Det blir også konserter og andre kunstneriske opptredener, blant annet på scenen med 700 sitteplasser som er laget inne i den 1.400 kvadratmeter store underjordiske garasjen. Garasjen er totalrenovert, og huser også markedsboder, kafé og restaurant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.