Stockholms offisielle julelysåpning var reklame

Åpningen av 671.647 julelys ble ikke helt som forventet.

TA-DA! Endelig fikk spente publikummere se hva slags kunst som skjulte seg på Stureplan. En gedigen reklameinstallasjon. Foto: Per Ervland
TA-DA! Endelig fikk spente publikummere se hva slags kunst som skjulte seg på Stureplan. En gedigen reklameinstallasjon. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 20. november ble ikke mindre enn 671.647 julelys tent i Stockholm. Over 30 torg og gater ble pyntet med kunstneriske LED-lysinstallasjoner, hvor tanken bak dette er å gjøre Stockholm til Europas lyseste julehovedstad.

Foruten å skape julestemning, har lysprosjektet «Stockholmsjul» også som mål å bidra til en renere og tryggere by. Men selve åpningen ble ikke akkurat det forventningsfulle publikummere hadde sett for seg.

Den høytidelige innvielsen fant sted på en scene foran Stureplan, hvor Ulla Hamilton fra trafik­borgar­rådet holdt tale og Philadelphia-koret sang. Spente forbipasserende stod regelrett i kø og trippet i kulden for å for å få med seg den store begivenheten.

Etter å ha blitt holdt på pinebenken i en halvtime med taler og allsang, var det endelig tid for å avduke vidunderet, som stod skjult like bak scenen. Hva kunne det være? Skroll ned og se video!

Stor ståhei for reklame

– Dette skal bli så veldig spennende! Det er første gang det er en installasjon på Svampen, eller hur? spør vertinnen Agneta Sjödin.

– Det føles historisk, svarer Per Eriksson, administrerende direktør i Samverkan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer