Stokkøya blant verdens beste badeferiesteder

Stokkøya Sjøsenter er blant verdens beste strandferiesteder, ifølge en fersk kåring i Travel + Leisure og CNN.

Foto: Stokkøya Sjøsenter
Foto: Stokkøya Sjøsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en artikkel i CNN, levert av bladet Travel + Leisure, kåres Stokkøya Sjøsenter til en av verdens beste rimelige strandferiesteder.

Og det trønderske feriesteder er i celebert selskap, i tillegg til Stokkøya Sjøsenter finner vi steder som Fort Lauderdale i Florida, Magdalena Grand Beach Resort på Tobago, Playa del Carmen i Mexico og Koh Samui iThailand.

– Sjømat til sjokkerende gunstige priser

Dette skriver CNN og Travel + Leisure om bakgrunnen for utmerkelsen av Stokkøya Sjøsenter:

    "Mann-og-kone sauebønder transformerte denne forblåste kurven på norskekysten til et arkitektonisk landemerke. Undergrunnsbunkere nedgravd i landskapet, hver og en dekorert med moderne og årgangs-kunst, håndmalte veggmalerier og kunst-installasjoner. Vegg-til-tak-innganger med utsikt over Hosnasand-stranden og Halten fyr i det fjerne. Og de fleste dager avsluttes med et bad i de vedfyrte badestampene," skriver CNN og Travel + Leisure.

    Ikke gå glipp av dagens fangst. Medeier Roar Svenning var tidligere en musling- og sjøpinnsvin-dykker, og han serverer sjømat til sjokkerende gunstige priser i Strandbaren med glassfronter",

ifølge det amerikanske magasinet.

Hosnasand-stranden er også kåret til en av Norges fineste strender av DinSides lesere.

– Gjør trønderne stolte

– Det er utolig flott å få sånn oppmerksomhet fra store media i utlandet, å få oppmerksomhet rundt det man driver med. Det bidrar til å befeste vår posisjon som som et unikt sted, sier Torild Langklopp til DinSide.

Langklopp eier og driver stedet sammen med Roar Svenning. Stokkøya Sjøsenter ligger i Åfjord kommune utenfor Trondheim.

– Også det at trønderne, som er 95 prosent av markedet vårt, har noe kult i nærheten, gjør dem stolte, og får dem til å fortelle flere om oss - og det gjør oss kjent videre. All positiv oppmerksomhet som dette skaper ringvirkninger, og det er kanskje flere som oppdager oss lokalt. Vi ser også at det er mer aktivitet fra utlandet, når vi omtales i utenlandske media. Så vi er kjempeglad for dette, sier Langklopp til DinSide.

Man er ikke bedre enn siste levering

Hun sier at det handler om å se fremover og jobbe videre.

– Man må levere når man har så godt rykte, det er viktig å levere det beste hver dag, man er ikke bedre enn sin siste levering, sier Langklopp.

Hun tror det er kombinasjonen spennende arkitektur og god mat, i kombinasjon med flott natur, som gjør Stokkøya Sjøsenter så unikt. De har også fokus på kvalitet på mat, og lager mat fra grunnen av - som de serverer til god drikke.

Stokkøya Sjøsenter tilbyr også andre aktiviteter, eksempelvis arrangeres det konserter, man kan drive med kajakkpadling, sykling og andre aktiviteter.

Stokkøya Sjøsenter har åpent for arrangementer for grupper året rundt, for øvrig er Strandbaren åpen for alle hver helg i april og mai, og alle dager fra 1. juni til 2. september.

Du finne ut mer om Stokkøya Sjøsenter her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer