Stolt og fordomsfull ferie

En nettside hjelper deg å skreddersy en ferie i Jane Austens ånd. Tråkk opp de samme sporene som Kiera Knightley gjorde i filmatiseringen av Jane Austens Stolthet og fordom.

Publisert
Sist oppdatert

Jane Austen kan dette med romantikk, og Stolthet og fordom er kanskje hennes beste bok. Akkurat nå går den legendariske BBC-filmatiseringen av romanen på tv, og jenter i alle aldre kan sikle over Mark Darcy, som forøvrig er Bridget Jones stooore kjærliughet.

Uansett om du liker tv-serien eller kinofilmen som går på kino nå best, så kan du ved hjelp av nettsiden Visit Pride & Prejudice finne ut hvor begge deler ble spilt inn, og hvordan du kan besøke innspillingsstedene.

Husker du Pemberly, den fantastiske herregården til familien Darcy i kinofilmen? I virkeligheten heter den Chatsworth House, og er hjemmet til hertugen og hertuginnen av Devonshire. Herregården er åpen for publikum fra mars til desember. Hovedhuset er proppfullt av kunst og antikviteter så gamle som 4.000 år. Deler av herregården stammer fra 1500-tallet.

Føl Darcys nærvær

Ikke så langt unna Chatsworth ligger forøvrig Red House Stables Working Carriage Museum, der du kan kjøre i de samme vognene familien Bennet og Mark Darcy brukte under filminnspilingen. Du kan til og med få prøvesitte Mr. Darcys sete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer