Stor økning

Statistikken viser at nordmenns reiselyst er på topp.

POPULÆRT: - Til tross for det varme været her hjemme, er reiselysten sterk, og folk lengter etter å kunne reise utlands. Foto: Shutterstock/NTB
POPULÆRT: - Til tross for det varme været her hjemme, er reiselysten sterk, og folk lengter etter å kunne reise utlands. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svak krone og prisøkninger har ikke satt en demper for nordmenns reiseplaner i sommer.

- Til tross for det varme været her hjemme, er reiselysten sterk, og folk lengter etter å kunne reise utenlands. Det ser ut til at varmen ikke kan dempe entusiasmen og ønsket om miljøforandring og skape minneverdige sommeropplevelser, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket, i en pressemelding.

Ifølge reisebyråets statistikk har bestillinger for sommerferien økt med 17 prosent sammenliknet med samme periode i 2019.

Flere aktører merker etterspørselen

Tidligere i juni informerte Apollo om en dobling i antall familiebestillinger for sommeren, sammenliknet med før pandemien.

- Mange fikk reiseplanene sine skrinlagt under pandemien, dermed blir årets sommer et etterlengtet utenlandseventyr for rekordmange norske familier. I tillegg har vi satset stort på konsepthoteller, nye reisemål og ikke minst reiseformer som appellerer veldig til familier med både små og store barn, fortalte Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer