Flyreiser:

Stor prisendring

Smart å vite for deg som skal ut og fly i vinter.

LAVERE PRISER: Flyselskapet Flyr kom inn på det norske markedet med lave priser og høy servicegrad som viktigste konkurransefortrinn. Nå tvinges de de til å kutte kraftig i tilbudet. Foto: Odd Roar Lange
LAVERE PRISER: Flyselskapet Flyr kom inn på det norske markedet med lave priser og høy servicegrad som viktigste konkurransefortrinn. Nå tvinges de de til å kutte kraftig i tilbudet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen mellom flyselskapene i Norge gir lavere priser på flybilletter framover. I alle fall for dem som skal fly innenlands.

Dermed kan det være gode muligheter for dem som skal fly i forbindelse med en sein høstferie eller i jule- og nyttårshelga.

Flyselskapene har tusenvis av lavprisbilletter for salg akkurat nå, men passasjerene må også gjøre seg klare til kutt i rutetilbudet.

Dyrere til utlandet

Mens resten av Europa ser prisøkninger på flybilletter på opp til 10 prosent, går det norske markedet i motsatt retning, mener flyselskapet Widerøe.

Årsaken til prisfallet på norske flybilletter er, ifølge Widerøe, en stor overkapasitet på norsk innlandsmarked som gir økt prispress og redusert lønnsomhet.

Dette kombinert med dempet generell etterspørsel etter flyreiser som følge av renteøkninger, økte energipriser og høy inflasjon gjør at Widerøe forventer et tøft marked framover.

Det som er dårlig nytt for flyselskapene, er gode nyheter for dem som vil ha billigere flybilletter.

Ikke fornøyd

- Vi er ikke fornøyde med det vi ser i markedet framover, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.