Storbritannia - mer enn London

Ikke et vondt ord om London, men la en ting være klart: Storbritannia har så mye mer å by på - kanskje nettopp i sommermånedene da London kan bli fryktelig varm og ikke minst sjøløs. I sommer kan du fly direkte til Exeter, Bournemouth, Norwich, Manchester og Edinburgh fra Torp med Viking World Tours.

Britene drar til Cornwall for å surfe. I sommer kan du fly direkte til Exeter.
Britene drar til Cornwall for å surfe. I sommer kan du fly direkte til Exeter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Widerøe har blitt chartret av et britisk selskap for å frakte briter til og fra Bergen og en ventende hurtigrutepakke, og hadde da endel tomme avganger mellom Torp og de forskjellige britiske destinasjonene. Det er disse flyreisene Viking World Tours nå selger. Men det gjelder å kaste seg rundt, det vil kun bli ni avganger i sommer - to avganger til alle byer unntatt Edinburgh i Skottland.

Selskapet selger enveis billetter og prisene starter på 790 kroner inkludert skatt. Makspris er 990 kroner for en vei. Billettene fåes kjøpt gjennom reisebyråer i Via-kjeden og de fleste Bennett- og Travelnetbyråer, i tillegg til enkelte frittstående operatører. Viking World Tours tilbyr også billeie og hotellpakker i Storbritannia.

Bournemouth er en typisk engelsk kystby, som er sterkt preget av de mange studentene ved universitetet her. De fleste studentene drar sin vei om sommeren, men etterlater en stadig økende mengde trendy restauranter, barer og nattklubber. Her finner du også lange sandstrender og palmer (tro det eller ei), men badetemperaturene er nok nærmere norske - enn middelhavske.

Når? 5. juni eller 10. juli, med returmulighet 19. juni eller 24. juli.
Pris: 790, 850 eller 990 kroner for én vei.

I Edinburgh er det beste museet helt gratis: En gåtur gjennom byens mange historiske gater.
I Edinburgh er det beste museet helt gratis: En gåtur gjennom byens mange historiske gater. Vis mer


Edinburg, Skottlands glade hovedstad, er et populært reisemål - særlig i august under Edinburgh Fringe teaterfestival. Edinburg er som et stort museum du kan vandre gjennom - og shoppingmulighetene er ikke dårlige de heller. Edinburg er også Skottlands spøkelsesby nummer én, og det er en rekke gåsehudfremkallende arrangementer om du er interessert.

Når? 26. juni, med returmulighet 10. juli.
Pris: 990 kroner hver vei.

Exeter ligger i Cornwall, den syd-østlige halvøyen mellom Atlanterhavet og Den engelske kanal. Cornwall er også britenes surfedestinasjon nummer én, og gode surfestrender er ikke lenger unna enn en time eller to i bil.

BBCs guide til surfing i Cornwall

Når? 22. eller 29. mai, med returmulighet 5. eller 12. juni.
Pris: 790 kroner hver vei.

Opplevelsessenteret Urbis er en av de mange nye bygningene i Manchester.
Opplevelsessenteret Urbis er en av de mange nye bygningene i Manchester. Vis mer


Industribyen Manchester regnes for å være en av Englands mest spennende byer for tiden - og preges av intensiv byfornying og stadig nye arkitektonisk spennende bygninger. Dette er byen der tv-serien Kalde Føtter ble spilt inn. Utelivet er legendarisk og ryktes å ha passert London på trendskalaen - og områdene rundt kanalen huser et av Englands største homofile samfunn, kjent fra TV-serien Skeive Venner.

Når? 12. juni eller 3. juli, med returmulighet 26. juni eller 17. juli.
Pris: 850, 890 eller 990 hver vei.

Middelalderbyen Norwich på Englands østkyst har flere ganger blitt kåret til en av Storbritannias ti beste shoppingbyer. Her finner du hundrevis av spesialbutikker i en herlig labyrint av brostensgater.

Når? 19. juni eller 17. juli, med returmulighet 3. eller 31. juli.
Pris: 990 kroner hver vei.

  • DinSide Reises artikler fra Storbritannia

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer