Storbritannia skjerper passasjerkontrollen

Vil begynne med såkalt "profiling" av flyreisende.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter terrorforsøkene der det ble plassert bomber på forskjellige transportfly, vil britiske myndigheter innføre en strengere sikkerhetskontroll.

Det betyr at det vil introduseres såkalt "profiling", noe som innebærer at passasjerlister vil sjekkes mot en liste over navngitte personer som anses som potensielle terrorister, og at også andre passasjerer, for eksempel de som kommer fra land kjent for å huse terrorgrupper, vil sjekkes ekstra. Et annet utslag er at passasjerer fra samme type land som kjøper flybillett i siste liten, og betaler med kontanter, vil sjekkes ekstra godt. Det skriver Telegraph.co.uk.

Det er likevel ikke lov for sikkerhetskontrollører å plukke ut passasjerer på bakgrunn av rase eller religion.

- Vi vurderer nå alle teknikker som vi kan bruke for å sikre folk her i Storbritannia best mulig. Når det kommer til flypassasjerer, forsikrer vi oss om at vi tar de nødvendige stegene for å unngå at de som utgjør en trussel mot landet reiser hit, sa innenriksminister Theresa May til avisen.

Tiltakene kommer etter at det forrige fredag ble oppdaget en bombe på et transportfly på East Midlands flyplass. Transportflyet var på vei til USA. Bomben viste seg å inneholde eksplosivet PETN. Det ble også oppdaget samme type bombe på et fly i Dubai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer