Gratis attraksjoner i London

Storby-attraksjonene du besøker helt gratis

Reiser du til London eller andre europeiske storbyer, er det mange attraksjoner, og ikke minst museer, du ikke må betale for å besøke. 

STORT: FLere av de gratis museene i London er svært innholdsrike, som naturhistorisk museum. Foto: Berit B. Njarga
STORT: FLere av de gratis museene i London er svært innholdsrike, som naturhistorisk museum. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Selv om London gjerne havner på en topplassering over dyre storbyer, trenger det ikke å koste så mye å være der noen dager som turist. Ikke minst hvis du sikter deg inn på de mange gratis attraksjonene byen faktisk har.

Og ser du for deg at det som ikke koster gjerne er små, støvete og utdaterte museer, har du ingenting å frykte.

Gratis museer i London

SENTRALT: Mange av Londons museer ligger i sentrum av byen, deriblant naturhistorisk museum på bildet, og Science Museum, som er innenfor samme område i Kensington.
SENTRALT: Mange av Londons museer ligger i sentrum av byen, deriblant naturhistorisk museum på bildet, og Science Museum, som er innenfor samme område i Kensington. Vis mer

London har en rekke store og svært gode museer som du besøker gratis. Dinside var innom naturhistorisk museum, Natural History Museum, da vi besøkte London nylig, et gigantisk museum som byr på alt fra en «levende» Tyrannosaurus Rex til en tro kopi av en blåhval - i full størrelse. Absolutt et godt gratisalternativ for både voksne og barn.

T-REX: Litt skummel, men veldig fascinerende, ikke minst for de yngste turistene. Foto: Kristin Sørdal
T-REX: Litt skummel, men veldig fascinerende, ikke minst for de yngste turistene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

I samme gate som det naturhistoriske museet finner du Londons Science Museum, et annet svært godt alternativ for barnefamilier.

Vil du heller vite mer om Londons historie, er museet Museum of London et annet gratis alternativ. Er det derimot kunst som er ditt hovedfokus, er nasjonalgalleriet, National Gallery, et must - og det koster heller ingenting. Alle disse museene ligger sentralt til i London, og mange av museene holder dessuten til i flotte bygninger. Her kan du se en oversikt over flere av Londons gratismuseer, og et utvalg andre aktiviteter du ikke trenger å betale for.

Gratis museer i andre, europeiske storbyer

London er ikke den eneste storbyen som tilbyr gratis inngang på flotte museer.

Skal du eksempelvis til Paris, får du blant annet gratis inngang til kunstmuseet Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, og Victor Hugos hus. Her er en oversikt over flere museer det ikke koster noe å besøke i Paris.

Også i Berlin kan du besøke blant annet følgende museer uten at det koster deg noe: Berlin Wall Memorial, og East Side Gallery, hvor Berlinmuren står i fokus.

BERLINMUREN: Utendørs og gratis. Her fra East Side Gallery - som gir deg en innholdsrik og gratis spasertur langs restene av Berlinmuren. Foto: NTB Scanpix
BERLINMUREN: Utendørs og gratis. Her fra East Side Gallery - som gir deg en innholdsrik og gratis spasertur langs restene av Berlinmuren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skal du til København med familien, kan vi også anbefale det danske National Museet, som er et hyggelig museum for både barn og voksne.

For kunstelskere er dessuten museet Prado i Madrid et must, og det er gratis til visse åpningstider.

Uansett hvilken by du planlegger å reise til, anbefaler vi deg å søke etter gratis attraksjoner på internett før du reiser.

Her kan du lese flere gode London-tips.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer