Gratis attraksjoner i London

Storby-attraksjonene du besøker helt gratis

Reiser du til London eller andre europeiske storbyer, er det mange attraksjoner, og ikke minst museer, du ikke må betale for å besøke. 

STORT: FLere av de gratis museene i London er svært innholdsrike, som naturhistorisk museum. Foto: Berit B. Njarga
STORT: FLere av de gratis museene i London er svært innholdsrike, som naturhistorisk museum. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Selv om London gjerne havner på en topplassering over dyre storbyer, trenger det ikke å koste så mye å være der noen dager som turist. Ikke minst hvis du sikter deg inn på de mange gratis attraksjonene byen faktisk har.

Og ser du for deg at det som ikke koster gjerne er små, støvete og utdaterte museer, har du ingenting å frykte.

Gratis museer i London

London har en rekke store og svært gode museer som du besøker gratis. Dinside var innom naturhistorisk museum, Natural History Museum, da vi besøkte London nylig, et gigantisk museum som byr på alt fra en «levende» Tyrannosaurus Rex til en tro kopi av en blåhval - i full størrelse. Absolutt et godt gratisalternativ for både voksne og barn.

I samme gate som det naturhistoriske museet finner du Londons Science Museum, et annet svært godt alternativ for barnefamilier.

Vil du heller vite mer om Londons historie, er museet Museum of London et annet gratis alternativ. Er det derimot kunst som er ditt hovedfokus, er nasjonalgalleriet, National Gallery, et must - og det koster heller ingenting. Alle disse museene ligger sentralt til i London, og mange av museene holder dessuten til i flotte bygninger. Her kan du se en oversikt over flere av Londons gratismuseer, og et utvalg andre aktiviteter du ikke trenger å betale for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer