Storby for småfolk

Stockholm er imponerende barnevennlig og et utmerket sted å kombinere storby- og familieferie.

Publisert
Sist oppdatert

Sommer i Stockholm. En glitrende blå fjord, velduftende syriner, et hav av museer og aktiviteter og en barnevogn med to små. Et velkjent scenario. I Stockholm er det en drøm å ha med seg barn. Byen på 14 øyer, med sine 57 broer og 70 museer, har spesialisert seg på barnevennlige løsninger, og skilter med utleie av barneseler på holmene i skjærgården, stoler til de minste på byens restauranter, barnevognsvennlig undergrunnsbane og egne matpakkerom og lekestuer på de fleste museer. I de grønne lungene midt i sentrum kan ungene også få utfolde seg i byens parklekar, med mindre et bad på den gamle fengselsøya Långholmen frister mer.

Båttur i Skjærgården

Stockholm har mange spennende attraksjoner å by på. Start gjerne med en båttur ut i Skjærgården og hopp av på Fjäderholmen, tjuefem minutter fra byen. En grønn perle av en øy der barna kan leke i sjørøverskip og mate kaniner og geiter. Kanskje lille Trille også kan overbevises til å smake på øyas spesialitet, stekt sild med potatismos, på en av de mange sjarmerende rorbuene? I sommer setter også friluftsteateret på øya opp "Vi på Saltkråkan", som spilles tirsdager til lørdager klokken 18. Billetten koster 210 kroner, og det loves boller og brus i pausen. Tel: 0046-08-715-80 65

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer