Storby for småfolk

Stockholm er imponerende barnevennlig og et utmerket sted å kombinere storby- og familieferie.

Publisert
Sist oppdatert

Storby for småfolk

 1. Magikeren Lindgren


Sommer i Stockholm. En glitrende blå fjord, velduftende syriner, et hav av museer og aktiviteter og en barnevogn med to små. Et velkjent scenario. I Stockholm er det en drøm å ha med seg barn. Byen på 14 øyer, med sine 57 broer og 70 museer, har spesialisert seg på barnevennlige løsninger, og skilter med utleie av barneseler på holmene i skjærgården, stoler til de minste på byens restauranter, barnevognsvennlig undergrunnsbane og egne matpakkerom og lekestuer på de fleste museer. I de grønne lungene midt i sentrum kan ungene også få utfolde seg i byens parklekar, med mindre et bad på den gamle fengselsøya Långholmen frister mer.

Båttur i Skjærgården

Djurgårdsfergen tar deg med ut i den flotte skjærgården Foto: Cecilie Leganger
Djurgårdsfergen tar deg med ut i den flotte skjærgården Foto: Cecilie Leganger Vis mer


Stockholm har mange spennende attraksjoner å by på. Start gjerne med en båttur ut i Skjærgården og hopp av på Fjäderholmen, tjuefem minutter fra byen. En grønn perle av en øy der barna kan leke i sjørøverskip og mate kaniner og geiter. Kanskje lille Trille også kan overbevises til å smake på øyas spesialitet, stekt sild med potatismos, på en av de mange sjarmerende rorbuene? I sommer setter også friluftsteateret på øya opp "Vi på Saltkråkan", som spilles tirsdager til lørdager klokken 18. Billetten koster 210 kroner, og det loves boller og brus i pausen. Tel: 0046-08-715-80 65

Prinser og prinsesser

Ingenting er som et glass med rød saft en vårdag på Skansen. Foto: Cecilie Leganger
Ingenting er som et glass med rød saft en vårdag på Skansen. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Forfrisket og vel tilbake i byen kan man ta bena fatt og rusle bort til Gamla Stan. Kronjuvelene i skattekammeret på Det Kungliga Slott har potensiale til å bli en stor hit hos barn. Her kan de kle seg ut som små prinser og prinsesser og leke at de har blått blod i årene. Om ikke like kongelig, Postmuseet i Lilla Nygatan 6 er verdt en visitt. Museet tilbyr en reise tilbake i tid for de aller minste. Her leker barna i posthuset fra 1800-tallet og får låne gamle arbeidsklær. Nordiska Museet har også spesialisert seg på pedagogiske tidsreiser. Forbi den majestetiske statuen av Gustav Vasa kommer man inn i Lekstugan og det attende århundre. En gammel gård, oksekjerrer, små stuer og en liten butikk. Her tar barna på seg slitte ullklær før de går til brønnen for å hente vann.


Djurgårdens mange skatter

Når du går over Djurgårdsbroen er du på vei inn i en spennende og begivenhetsrik verden. Her ligger eventyrhuset Junibacken, hvor du kan hilse på Pippi og Emil og Mummitrollene. Frister et møte med Astrid Lindgrens univers kan du lese mer om Junibacken her Noen skritt unna ruver det majestetiske Vasa-skipet, ulykkesskipet som sank bare 1.300 meter ut i fjorden for 375 år siden. Litt lenger inn i parken lusker det også ulver og bjørner i Stockholms svar på Folkemuseet, Skansen.

Eksterne lenker:

 • Vasa-skipet
 • Skansen
 • En dråpe av giften til Pilgiftsfrosken er livsfarlig. Foto: Cecilie Leganger
  En dråpe av giften til Pilgiftsfrosken er livsfarlig. Foto: Cecilie Leganger Vis mer


  Et døgn i tropene

  På Aquaria i Djurgården opplever du et døgn i regnskogen i Amazonas. Her tordner og lyner det, og barna kan krype inn i en gang og stirre hai inn i fiskeøyet og beundre anemoner. Pirayaer mates fra en hengebro, og pilgiftsfrosker stirrer olmt på deg fra glassburene. En stor opplevelse, som kan suppleres med is og berg- og dalbane fornøyelsesparken Grøna Lund et steinkast unna. En garantert suksess hos de fleste små.

  Stockholm à la Carte

  Når du ferierer i Stockholm kan det være en idè å kjøpe Stockholmskortet. Med kortet får du fri adgang til byens museer og attraksjoner, og du kan reise fritt med buss og metro. Kortet gjelder også for båtsighteeing i Skjærgården. Velg om du vil ha kort for 24, 48 eller 72 timer. Per voksenkort får du også kjøpt to kort for barn. For voksne koster ett døgn 260, to døgn 390 og tre døgn 540 kroner.

  Ekstern lenke:

 • Mer informasjon fra Stockholmtown.
 • Billig å reise

  Nordic Airlink flyr billig til Stockholm. De har priser ned i 499 kroner èn vei. Sjekk også ut Norwegian og SAS Braathens sine priser. En tur-retur billett får du fra 1.226 kroner. Liker du å reise med tog har i tillegg Linx mange gode tilbud. Sjekk ut NSBs nettside.

 • Junibacken- et eventyr i miniatyr

 • Mer fra DinSide Reise

  Mer om skandinaviske reisemål fra DinSide


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer