Storbyferie med gull og diamanter

I krigstider stiger gullverdien, og det kan kanskje friste ekstra med en gyllen ferieopplevelse? Vi guider deg til kongelig gull og glitter på storbyferien, blant annet til verdens største diamant - i London.

Publisert
Sist oppdatert

De danske militærgutta foran Rosenborg Slott i København er løse i snippen, og virker overraskende avslappede med tanke på hvilke verdier de vokter innenfor lystslottets gamle vegger. To unge danske menn med hver sin AG3 er alt som skiller oss fra Danmarks mest uvurderlige samling av kongelig pomp og gullprakt. Ja, og så noen metertykke betongvegger med sikkerhetssystemer vi langt fra kan påvise, bare ane.

Skroll ned for mer gull og glitter

Dronningens safe

- De grønne hadde nok passet best på meg.- Jeg tror de gule hadde vært riktige til mine farger ...- Diamanter varer evig - de er definitivt flottest!

De danske fruene på søndagstur drømmer seg bort på vandringen blant dronning Margrethes vakre arvegods. Flere av smykkesettene du kan beundre i Kristian kvarts sommerresidens Rosenborg, blir fortsatt benyttet av den danske dronning og hennes familie.

Rosenborg er et ganske lite slott, som på byggetidspunktet tidlig på 1600-tallet lå i utkanten av den danske hovedstaden. Dette er stedet du må dra for å beundre de danske riksregalier og øvrige kronjuveler. Du kan også se en uvurderlig samling av objekter i edle metaller og steiner, skjørt elfenben, kostbar krystall og eksotisk porselen og annen uvurderlig kunst. Slottets kjeller er ombygd til safe og besøksrom, hvor vi kan nyte synet av de danske juveler mot et lite bidrag i museumskassen. Dessuten kan du vandre rundt i resten av slottet, som ikke er brukt til bolig siden 1710 og derfor er veldig godt bevart i sin opprinnelige stil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer