Storbyferie med gull og diamanter

I krigstider stiger gullverdien, og det kan kanskje friste ekstra med en gyllen ferieopplevelse? Vi guider deg til kongelig gull og glitter på storbyferien, blant annet til verdens største diamant - i London.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De danske militærgutta foran Rosenborg Slott i København er løse i snippen, og virker overraskende avslappede med tanke på hvilke verdier de vokter innenfor lystslottets gamle vegger. To unge danske menn med hver sin AG3 er alt som skiller oss fra Danmarks mest uvurderlige samling av kongelig pomp og gullprakt. Ja, og så noen metertykke betongvegger med sikkerhetssystemer vi langt fra kan påvise, bare ane.

Skroll ned for mer gull og glitter

Dronningens safe

Et av de lekre smykkesettene som de fleste besøkende damer sikler over.
Et av de lekre smykkesettene som de fleste besøkende damer sikler over. Vis mer


- De grønne hadde nok passet best på meg.
- Jeg tror de gule hadde vært riktige til mine farger ...
- Diamanter varer evig - de er definitivt flottest!

De danske fruene på søndagstur drømmer seg bort på vandringen blant dronning Margrethes vakre arvegods. Flere av smykkesettene du kan beundre i Kristian kvarts sommerresidens Rosenborg, blir fortsatt benyttet av den danske dronning og hennes familie.

Rosenborg er et ganske lite slott, som på byggetidspunktet tidlig på 1600-tallet lå i utkanten av den danske hovedstaden. Dette er stedet du må dra for å beundre de danske riksregalier og øvrige kronjuveler. Du kan også se en uvurderlig samling av objekter i edle metaller og steiner, skjørt elfenben, kostbar krystall og eksotisk porselen og annen uvurderlig kunst. Slottets kjeller er ombygd til safe og besøksrom, hvor vi kan nyte synet av de danske juveler mot et lite bidrag i museumskassen. Dessuten kan du vandre rundt i resten av slottet, som ikke er brukt til bolig siden 1710 og derfor er veldig godt bevart i sin opprinnelige stil.

 • Se bilder av noen av de danske godbitene, og Rosenborg slot

 • Se hvor du kan beundre disse og andre riksregalier.
 • Riksregalier

  En av tre kroner utstilt i Rosenborg.
  En av tre kroner utstilt i Rosenborg. Vis mer


  Riksregalier er en felles betegnelse for kongemaktens verdighetstegn, og består som regel av kroner, rikseple og septre. Andre symboler kan være salvingshorn, nøkler og sverd. I Norge har vi kongekrone, dronningkrone og arvefyrstekrone (kronprinsens krone). Dessuten finnes et salvingshorn, et rikssverd, to septre (dekorerte staver) og to riksepler.

  Det er ikke så mange monarkier igjen i verden, men mange ligger i grei reiseavstand fra Norge. Her er noen av stedene du kan beundre kongelig gull og juveler.

 • Riksregalier fra svenskeimport i Trondheim til verdens største diamanter i London.
 • Andre eksklusive reisesaker

 • Grisedyr glamour - Feriene som får naboen til å gro mose av misunnelse.

 • Alt som glitrer er gull - Et besøk i et rikmannspalass av den ekstreme sorten.

 • Verdens dyreste hotellrom

 • En smak av gull - Et besøk på restaurant Oro, og lenker til andre av Oslos stjernerestauranter.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer