Flyreiser:

Storbyferie under 100-lappen

Nå kan du kjøpe historisk billige flybilletter.

Vakre Wien: Storbyferie for under hundrelappen er ikker hverdagskost. Men nå er det mulig.
Vakre Wien: Storbyferie for under hundrelappen er ikker hverdagskost. Men nå er det mulig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiselivsnæringen og forsikringsbransjen opplever et skred av avbestillinger av reiser.

Samtidig opplever flybransjen lav etterspørsel og at prisene for flybilletter stuper. Det gir de reisende en unik sjanse til å skaffe seg rekordbillige reiser til utlandet akkurat nå.

Pengene tilbake?

Men det er viktig å være klar over at reisebestemmelser og coronasituasjonen endrer seg raskt, og dette kan påvirke både muligheten og lysten til å reise.

– Vi har den seinere tiden registrert en veldig økning i antall avbestillinger, sier Bjarne Aani Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige, som minner om at man ikke kan angre seg og få penger tilbake om det ikke er reiseråd fra UD.

Og akkurat nå fraråder ikke myndighetene nordmenn å reise til noen land når det gjelder covidsituasjonen.

BILLIGST AKKURAT NÅ: Flyselskapet Ryanair flyr nordmenn til Wien for rekordlave priser. Det tvinger de andre selskapene til å følge etter. Foto: Odd Roar Lange
BILLIGST AKKURAT NÅ: Flyselskapet Ryanair flyr nordmenn til Wien for rekordlave priser. Det tvinger de andre selskapene til å følge etter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Rekordlave priser

Gjennomsnittsprisene for flyreiser fra norske flyplasser til europeiske reisemål i uke 6 (andre uka i februar) er de laveste på ti år.

Og noen priser er de laveste som er registrert siden målingen startet i 2009. Det viser tall fra Norsk Flyprisindeks, som utgis av Travelmarket.no.

Storbyreiser

De norske byene som er med i undersøkelsen er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. Og det gjelder tur/retur-reiser til de populære byene Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

Siden nordmenns reiselyst er lav akkurat nå følger prisene etter. Det betyr at man kan finne reiser med Ryanair fra Oslo til Wien tur/retur for 89 kroner.

Vær klar over at Østerrike har noen av Europas strengeste coronaregler, og krever blant annet at du har med deg coronasertifikat under hele oppholdet.

Prisindeksen viser også at du kan reise Oslo til Roma t/r for 353 kroner. Prisen for reiser fra Oslo til Barcelona tur/retur landet på 442 kroner, mens turer fra Bergen til Paris gikk for rekordlave 464 kroner.

Reiser man fra Stavanger så er det mulig å reise tur/retur Barcelona for 874 kroner, mens trønderne på reise til Roma slapp unna med 965 kroner i flybilettpriser. Fra Tromsø kostet denne reisen 1296 kroner.

Les også: Ikke kjøp flybilletten på feil sted - det kan koste deg tusenlapper

Reiser på salg

En annen grunn til de lave prisene er at flyselskapene er i full gang med januarsalget på flyreiser. Både SAS, Flyr, Norwegian og Widerøe selger flybilletter til lave priser akkurat nå.

I tillegg gjør konkurransen fra lavprisselskap som Vueling, Easyjet, Ryanair og Wizzair til at prisene holdes lave.

Vær imidlertid klar over at reiser med lavprisselskapene ofte går mellom flyplasser som ikke er byenes hovedflyplasser men ofte ligger et stykke unna reisemålet. Dermed kommer ekstra lang transport til og fra flyplassen i tillegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer