Storbyguide: Buenos Aires

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Buenos Aires spås å bli verdens nye storbyyndling av internasjonale reisemagasiner. Ikke så rart, for denne imponerende byen har alt - god mat, god vin, tango, fotball, Evita og mye, mye mer. Buenos Aires kalles gjerne Sør-Amerikas Paris. De europeiske influensene er store, men Buenos Aires er noe helt for seg selv.

Billige opplevelser:

Det er nettopp på grunn av de latterlig lave prisene som gjør at Buenos Aires er blitt så populær som storbyreisemål. Den økonomiske krisen rundt tusenårsskiftet gjorde at prisene stupte. Nesten ingenting er dyrt i Buenos Aires. En biffmiddag med vin på en av byens fineste restauranter koster 50-100 kroner. Argentinske designeres kreasjoner koster helt ned i 200-lappen. Selv om flybilletten er dyr, lever du som en konge for svært lite i Buenos Aires.

Shopping:

Buenos Aires er en moderne millionby, så her får du tak i det meste. Skinn og lær er det mye av. De kommer fra kyrne som gresser seg fete på pampasen, og du får kjøpt vesker, støvler, jakker og alt mulig annet i kuskinn. Du finner mange av de internasjonale merkevarene her, og prisene er lavere enn hjemme, men du bør heller satse på argentinsk design. H&M-priser på klær ingen andre har maken til er ikke så galt, det. Vinen er også billig, og rødvinen fra Mendoza er verdenskjent, så her er det bare å fylle kvota (og kanskje ta med litt ekstra, siden vinen hjemme hadde kostet så mye at tollen du må betale ikke spiller noen rolle). Hadde man bare kunnet ta med seg biffen hjem, også, hadde alt vært perfekt. Men den smaker nok ikke så godt etter en 12-timers flytur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer