Storbyguide: Dublin

DinSide Reise gir deg alt du trenger å vite om Dublin, Europas vennligste hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Dublin er byen med alle pubene og de hyggelige menneskene. Irlands hovedstad begynner å feste grepet som en populær storby å feriere i, selv om det ikke kan sies å være været folk kommer hit for. Dublins store plussider er byens kompakthet, de trivelige innbyggerne - og selvsagt det mørke brygget Guinness.

Billige opplevelser:

Som i andre land som har tatt i bruk euroen, har prisene i Dublin hoppet i været. Det er ikke spesielt mye billigere her enn i for eksempel London, men det er fullt mulig å finne rimelige og gode spisesteder her. Ølet er selvsagt en del billigere enn hjemme, men shoppingen holder omtrent samme prisnivå.

Shopping:

Det er ikke nødvendigvis shoppingen folk reiser til Dublin for, men mange vil nok likevel bli overrasket over det gode utvalget av butikker. Her finnes de fleste kjedene du finner i London, og stort sett får du tak i de samme merkene på de store varehusene. Fordelen med Dublin i forhold til "storebror" London, er at Dublins shoppingsentrum er mye mindre, noe som gjør handleturen grei og oversiktlig. For øvrig bør du få med deg et av Dublins markeder, for eksempel Red Stables Food Market, der du kan smake på irske spesialiteter som ost, ristede nøtter, kjeks, brød eller økologiske kjøttprodukter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer