Storbyguide: Istanbul

Orientalske lukter og europeisk smak. Den tyrkiske fristelsen er en av de hotteste og billigste blant alle storbydestinasjonene. DinSide forteller deg det du trenger å vite for å ta en tur til Istanbul.

En blås i på lokale røykebuler er typisk Istanbul.
En blås i på lokale røykebuler er typisk Istanbul. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

En storbyhelg i Istanbul vil gi deg et virvar og en sammensmeltning av opplevelser du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby. Se Sulthanahmets verdensmonumenter på dagtid og dans deg på felgen i Taksim-kvarterets pulserende nattklubber på kvelden. Gå på fotballkamp og se Galatasaray, Besiktas eller den lokale "vålerengautgaven" Fenerbahce, spille om tilliten til tyrkiske hooligans.

Gjør et gullkupp eller bli rundlurt i verdens største kjøpesenter - Gran Bazar. Ta deg en nostalgisk raki med Agata Christie og Whinston Curchill på Pera Palace, orientekspressens originale endestasjon. Cruise ned Bosporosstredet og rundt Det gyldne horn mens du ser alt fra rønner til noen av Europas dyreste privateiendomer. Sett deg ned i en rokkokobrun pipekafé, tenn deg en eple-nargileh med lokale pipepattere eller spis deg kvalmende søt på den tyrkiske fristelsen lokum. For det er alt dette og mye mer Istanbul handler om. Å smake på orientalske, historiske og trendye opplevelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer