Storbyguide: Istanbul

Orientalske lukter og europeisk smak. Den tyrkiske fristelsen er en av de hotteste og billigste blant alle storbydestinasjonene. DinSide forteller deg det du trenger å vite for å ta en tur til Istanbul.

En blås i på lokale røykebuler er typisk Istanbul.
En blås i på lokale røykebuler er typisk Istanbul. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

En storbyhelg i Istanbul vil gi deg et virvar og en sammensmeltning av opplevelser du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby. Se Sulthanahmets verdensmonumenter på dagtid og dans deg på felgen i Taksim-kvarterets pulserende nattklubber på kvelden. Gå på fotballkamp og se Galatasaray, Besiktas eller den lokale "vålerengautgaven" Fenerbahce, spille om tilliten til tyrkiske hooligans.

Gjør et gullkupp eller bli rundlurt i verdens største kjøpesenter - Gran Bazar. Ta deg en nostalgisk raki med Agata Christie og Whinston Curchill på Pera Palace, orientekspressens originale endestasjon. Cruise ned Bosporosstredet og rundt Det gyldne horn mens du ser alt fra rønner til noen av Europas dyreste privateiendomer. Sett deg ned i en rokkokobrun pipekafé, tenn deg en eple-nargileh med lokale pipepattere eller spis deg kvalmende søt på den tyrkiske fristelsen lokum. For det er alt dette og mye mer Istanbul handler om. Å smake på orientalske, historiske og trendye opplevelser.

Billige opplevelser:

Det meste i Istanbul er billig i forhold til blodprisene i populære vesteuropeiske storbyer som London, Roma og Paris. Mye av det beste i Istanbuls historiebok koster faktisk slikk eller smultring. Selv om du ikke permleser historielitteratur før reisen, vil storslagenheten til denne historiske verdensbyen imponere. Etter å ha vært hovedstad i tre forskjellige riker gjennom tidene, huser Istanbul enestående byggverker som Hagia Sophia, Den Blå Moské, Den Underjordiske Sisternen, Hippodromen og TopKapi, sultanens palass. Inngangspenger ligger i underkant av femtilappen, men ønsker du å se så mye historisk som mulig, er det er en god ide å kjøpe rabattkort som selges i de fleste billettkiosker. (For å finne frem til Istanbuls store turistatraksjoner, er det bare å spørre førstemann du ser på gaten eller kjøpe et turistkart.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer