Storbyguide: København

DinSide Reises storbyguide gir deg alt du trenger å vite for en ferie i koselige København.

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Wonderful Copenhagen er et svært populært reisemål for norske storbyturister. Ikke så rart, det. Sammenlignet med Oslo føles København mye mer kontinental, men er likevel intim og lett å orienetere seg i. I København nyter du livet når du sitter på kaféene, rusler langs Nyhavn, shopper i småbutikkene eller tar deg en øl og et smørrebrød på en kro.

Billige opplevelser:

Prisnivået i København er omtrent som i Oslo, så det betyr relativt stive priser. Det er selvsagt gratis å rusle nedover den store handlegaten Strøget, så lenge du ikke lar deg friste til å kjøpe noe. Det koster heller ingenting å ta en tur til Nyhavn og se på de gamle husene, eller kikke på Den Lille Havfrue som står ved Langelinie. Er du først der borte, kan du ta en tur innom Kastellet, eller i hvert fall gå på vollene rundt denne festningen. Om sommeren er dette et populært sted for en piknik. Er du interessert i arkitektur kan du besøke biblioteket Den Sorte Diamant. Hver lørdag kl. 15 er det omvisning som koster 25 kroner. Den nye Operaen er også en flott bygning, og gratis å besøke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer