Storbyguide: Las Vegas

SYNDENES BY: Hauger av sjetonger, neonlys og nattklubber gjør Las Vegas til et feriested først og fremst for voksne. Vi har tilbrakt en uke i gamblinghovedstad nummer én.

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall

Fraser som "Sin City" og "What happens in Vegas, stays in Vegas" er så definivt på sin plass - Las Vegas byr på gambling, lettkledde damer og et hav av neonlys og reklame. Byen har de største hotellene, flere lyspærer enn du kan tenke deg og kvadratkilometer på kvadratkilometer med enarmede banditter og dyre klesbutikker, og det er fort gjort å bruke mer penger enn du hadde tenkt. Dog er det ikke bare på Stripa det finnes ting å gjøre - i den gamle bydelen Downtown kan du oppleve Las Vegas á la 50-tallet og reiser du ut av byen, finner du attraksjoner som Grand Canyon og Hoover Dam innenfor rekkevidde.

>> Mat og drikke: Fra billig junk til dyr gourmet>> Familieferie: Passer Las Vegas for familieturistene?>> Reisetips: Når, hvordan og hva koster det?

Billige opplevelser

Som ellers i USA er innbyggerne i Las Vegas eksperter på å melke turister for en dollar her og en dollar der. Alle skal tipses, og alt som er gøy koster penger. Nesten alt, i hvert fall - her er noen tips til ting å gjøre som enten er billig eller gratis:

  • Det er heldigvis helt gratis å gå spasere, og en tur opp og ned stripa når det er i ferd med å bli kveld er definitivt verdt noen timer. Her kan du beundre flere ting - den enorme lysstrålen fra Luxor som tilsvarer én milliard stearinlys, New York, New York, som med sine mange skyskrapere, Frihetsgudinnen og Brooklyn Bridge byr på essensen av New York i et litt mindre format og vakre Venetian, som også byr på gondolbåter utenfor hotellet. Sørg for å ha batteriet på kameraet fulladet.
  • Fonteneshowet utenfor Bellagio, som blant annet avslutter filmen Ocean's Eleven, er et must når du er i Las Vegas, og det er dessuten helt gratis. Fra klokka er seks om kvelden kjøres showet hver halvtime (hvert kvarter senere på kvelden), og med 20 forskjellige sanger og fonteneformasjoner er det faktisk givende å se det flere ganger under oppholdet. Turens mest romantiske øyeblikk kan bli en realitet på perrongen foran ett av de fineste hotellene i byen. Vår favoritt er "All that jazz".
  • THEhotel er et relativt nytt hotell tilknyttet Mandalay Bay som ligger helt sør på Stripa. Der kan du ta en glassheis opp i 23. etasje der nattklubben Mix holder til, og det er faktisk gratis. Fra Mix får du kjempeutsikt over stripa; kun overgått av heisen opp i Stratosphere Tower, som til gjengjeld koster $10. Drinkprisene er heller ikke avskrekkende - vi betalte $9 for en Cuba Libre, som må sies å være rimelig med byens nest beste utsikt; bildet til høyre er tatt rett ut av vinduet.
  • Den gamle bydelen Downtown er svært atypisk resten av Vegas. Her kan du oppleve byen slik den var på det glade 50-tall, med litt mindre prangende hoteller uten at stemningen på noen måte er avlivet. På kvelden kan du sjekke ut Fremont street experience - en handlegate som er dekket av et tak, og i taket er det tusener på tusener med lyspærer og høyttalere (okay, i hvert fall dusinvis av høyttalere) som sørger for et skikkelig show hver time.
  • Ta bussen! Selv om taxi er nokså billig i Las Vegas (typisk "stripepris" er $10), er bussen enda billigere og går dessuten så ofte at den trygt kan anbefales. På ettermiddagen går den hvert 6. minutt og til og med på natten, mellom to og halv seks, går den hvert kvarter. Det er én bussrute, og den starter helt sør på Stripa og ender opp i Downtown, med rundt 20 stopp på veien. Pris for en tur: $2. Pris for en hel dag: $5. Det eneste minuset er at trafikken omtrent er stillestående fredag og lørdag ettermiddag, noe vi smertelig fikk oppleve da vi besøkte Downtown på en lørdag der det i tillegg var NASCAR-race i byen. Da er monorailen et bedre valg, selv om du ofte må gå et stykke for å finne en stasjon.
  • Ikke bare er fonteneshowet gratis, men det finnes også andre severdigheter som ikke koster noe. Golden Nugget-hotellet i Downtown viser frem verdens største gullklump, på rundt 30 kilo, (og badeland med gjennomsiktige vannsklier som går igjennom et hai-akvarium!), Treasure Island har sjørøvershow fire ganger hver kveld og Mirage har den berømte vulkanen. På MGM Grand finner du et løvehabitat og Luxor har verdens største atrium som rommer hele ni jumbojeter. Rio, som dog ligger litt unna Stripa, har Mardi Gras-feiring hver eneste dag i toppetasjen (gratis). Sjekk også ut de levende statuene på Venetian.
  • Vindushopping er selvsagt også gratis, og i Las Vegas finner du butikker og kjøpesentre ulikt noe du finner her i Norge. På Forum Shops tilknyttet Caesar's Palace har de runde rulletrapper og et hav av butikker med dørhåndtak like dyre som bilen din, Wynn Esplanade (tilknyttet Wynn-hotellet) har mange fasjonable butikker som Ferrari store og Manolo Blahnik, og det gedigne Fashion Show Mall har en tre etasjers Nordstrom helt inne i hjørnet som fremstår som en liten Narvesenkiosk sammenlignet med resten av senteret.
  • Gambling er også akkurat så dyrt som du gjør det til. Mange automater lar deg satse én cent pr trykk, men selvsagt med tilhørende lave premier. Mens du spiller får du også gratis cocktails av lettkledde damer som svinser og svanser rundt – pass bare på at du tipser dem med en dollar når de kommer med drinken, så kommer de tilbake kvarteret etterpå.
  • Og mens vi er inne på sparetips – trenger du småting som matvarer, vann på flaske, røyk, bind eller hva enn det måtte være, lønner det seg å kjøpe det på Walgreens eller lignende, som du finner 3-4 steder oppover Stripa. Hvis du kommer tidlig til middag (sen lunsjtid, rundt klokka 14-16), får du som regel en god pris, som hos Mizuno ved Tropicana, som tar $13 for en middagsrett tidlig på ettermiddagen.
  • Til slutt nevner vi at det også er relativt billig å leie bil, i tillegg til at bensinprisene er halvparten av det de er i Norge. Reiser dere flere, er det ingenting i veien for å leie bil (Las Vegas virker ikke så veldig vanskelig å kjøre i heller) og ta turen for å se på Grand Canyon og Hoover Dam. Det finnes også en haug av firmaer som arrangerer turer til disse attraksjonene - én i vårt reisefølge betalte $200 for en dagstur til Grand Canyon, inkludert henting på hotellet, mat og helikopterflyving mellom de mange bratte fjellveggene.
>> Mat og drikke: Fra billig junk til dyr gourmet>> Familieferie: Passer Las Vegas for familieturistene?>> Reisetips: Når, hvordan og hva koster det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer