Storbyguide: Lisboa

DinSide Reise gir deg alt du trenger å vite om Lisboa - Europas port til verden.

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Lisboa skiller seg fort fra andre europeiske byer. Hengende på vestbredden av kontinentet, hvor skip en gang dro ut for å utforske resten av verden, har byen et unikt og sjeldent mangfold.

Fra fadosangerinner i Alfama-distriktets bratte gater, til Expo-områdets flotte bygninger, Lisboa byr på det meste. Selve byen er ganske kompakt og lett å reise rundt i. Nabolagene ligger plassert rundt syv åser, og du kommer langt med bare beina.

Er du klar for en annerledes storbyferie med behagelig klima i vinter, ja da anbefaler vi Lisboa.

Billige opplevelser:

Som i andre land som har tatt i bruk euroen, har prisene i Lisboa hoppet i været siden 1986. Det er ikke spesielt mye billigere her enn i for eksempel Madrid, men det er fullt mulig å få mye for pengene hvis du er bevisst. Ølet er selvsagt veldig mye billigere enn her hjemme, men shoppingen holder omtrent samme prisnivå på kjente merkeklær.

Shopping:

Det er ikke nødvendigvis shoppingen folk reiser til Lisboa for, men mange vil nok likevel bli overrasket over det gode, og litt rare, utvalget av butikker. Her finnes de fleste kjedene du har i resten av Europa, og stort sett får du tak i de samme merkene på store varehus som Atrium Saldanha,Praca Duque Saldanha, Centro Vasco de GamaParque das Nacoes eller El Corte InglesAvenida Antonio Augusto de Aguiar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer