Storbyguide: Madrid

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Spanjolenes majestetiske hovedstad ligger omtrent midt i landet. Flott arkitektur, tapas, hyggelige plazaer, riojavin, shopping, et heftig natteliv og storslagen kunst er det som venter deg som tar turen hit.

Billige opplevelser:

Prisnivået i Madrid er ikke så ille tatt i betraktning av at dette er landets hovedstad. Det er nok Barcelona som er storbyen som trekker flest turister, så i Madrid kan du fortsatt gå ut og drikke rødvin og spise deg mett på tapas for hundre kroner. Sentrum er kompakt, så du kan fint bruke beina. Alternativt koster ikke metroen mer enn litt over en euro for en tur. Hver søndag har det kjente Prado-museet gratis inngang. I Retiroparken valfarter los madrileños for å slappe av i helgene. En tur hit er selvsagt også gratis.

Shopping:

I Madrid finner du mange av de samme merkene som her hjemme. De spanske kleskjedene Zara og Massimo Dutti finnes flere steder. I Fuencarral, den lange handlegaten i Chueca, har Sisley, Energy, Gas og mange andre kjeder sine utsalg. I Salamanca ligger designerbutikkene på rekke og rad. Hver søndag er det stort marked i La Latina, El Rastro, der alt mulig rart selges. Corte Ingles er Spanias store handlesenterkjede. Her får du alt fra sminke og parfyme, klær og sko til sengetøy og kjøkkenutstyr. Håndlagede espadrillos (sandaler) får du hos Casa Hernanz (Calle Toledo 18). Om du ikke handler noe annet, bør du i hvert fall kjøpe med deg manchego-ost og serranoskinke hjem. Det får du kjøpt på vanlige supermarkeder og i spesial-butikker som Museo del Jamón, som har utsalg flere steder i sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer