Storbyguide: New York

DinSide gir deg alt du trenger å vite om en storbyferie i The Big Apple.

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

"I wanna wake up in the city that never sleeps ..." Frank Sinatras udødelige sang forklarer enkelt og greit hvorfor du må ta deg en tur til USAs mest magiske storby. "Those middletown blues are melting away" med en gang du setter foten på Manhattan, New Yorks kjerne, og hjemmet til nærmere 1,6 millioner mennesker. Øya er bare litt over 61 kvadratkilometer stor, så her er det trangt om plassen. Det er dette som gir Manhattan den kjente "buzzen". Det er her det skjer - her er det finansielle, kulturelle og kommersielle sentrum av New York. Og det er her alle de imponerende skyskraperne ligger.

Billige opplevelser:

Det koster litt å komme seg til New York, og det er ikke så lett å finne billig og bra overnatting, men når du først er her, får du ganske mye for pengene, sett med norske øyne. Kursen på dollar har ligget rundt det hyggelige sekstallet ganske lenge nå, så selv om prisene i New York ligger skyhøyt over prisene ellers i USA, med unntak av de andre store byene, kanskje, kommer nordmenn godt ut av det. Ikke for det, det er ikke vanskelig å finne dyre hoteller, restauranter og butikker i New York, dersom det er målet. Gratis er det imidlertid uansett å rusle gatelangs, se på livet fra en benk i Central Park, eller knipse blinkskuddet av skyskraperne fra Brooklyn Bridge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer