Storbyguide: Riga

Kort og godt om Latvias hovedstad.

Riga er mest kjent for gamlebyen, som står på Unescos verdensarvliste. Foto: MP
Riga er mest kjent for gamlebyen, som står på Unescos verdensarvliste. Foto: MP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Rigas slagord er the right size, den rette størrelsen. Den har flere innbyggere enn Oslo, men føles likevel veldig kompakt og tilgjengelig. De fleste severdigheter, butikker og kulturelle aktiviteter er innen gåavstand, og selve byen ligger bare 10 minutter fra flyplassen. Det er heller ikke langt til gode spa og avslappelsessteder. Byen er et godt utgangspunkt for videre reiser i Baltikum og inn til Russland.

Fem ting du må gjøre i Riga Fem ting du må unngå i Riga Hotelltips

Billige opplevelser:

Prisene i Riga er ikke overraskende ganske lave i forhold til hva vi er vant med her til lands. Men ikke regn med at alt er billig, Riga regnes som den dyreste av byene i Baltikum. Det hjelper heller ikke at Latvia fra årsskiftet mangedoblet merverdiavgiften på en rekke varer og tjenester. Likevel, hoteller, restauranter, nattklubber og attraksjoner og transport holder et lavt prisnivå.

Shopping:

Det er ikke lenge siden Rigas klesbutikker stort sett var begrenset til Dressmann og tilsvarende butikker for damene. Den tiden er fordi, og Dressmanns logo er ikke like synlig i bybildet lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer