Storbyguide: Tallinn

Publisert
Sist oppdatert

I et nøtteskall:

Tallinn er et populært reisemål blant svensker og finner fordi den estiske hovedstaden er lett tilgjengelig med båt, og fordi det er så billig her. Stadig flere nordmenn reiser også til Tallinn. Stikkordene er gamleby, middelalder, kunsthåndverk og god mat og drikke.

Billige opplevelser:

Tallinn er ingen særlig dyr by, og selv om stadig flere utenlandske storbyturister finner veien hit, har ikke prisene skutt opp slik de har i for eksempel Praha. Det er hyggelig for lommeboka å både drikke og spise ute. Mange griper også sjansen til å ta en spabehandling når de først er i Tallinn. Prisene er langt lavere enn hjemme i Norge.

Shopping:

Det er ikke så rart hvis du tror at det er ravsmykker du skal kjøpe med deg hjem når du er i Tallinn, men dette er faktisk ikke et estisk produkt i det hele tatt. Raven kommer fra Russland, og det er de russiske suvenirbutikkene som spesialiserer seg på dette. Tallinn har nemlig en stor russisk befolkning. Esterne er imidlertid flinke med håndtverk, og rundt om i byen finnes det mange butikker der du får tak i flotte strikkeprodukter, hatter, smykker, linduker osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer