Storbyhelg i øst

Praha har nesten hatt monopol på helgeturister med storby, østeuropa og lave priser i sikte. Men nå får de hard konkurranse fra Riga, Dubrovnik, Krakow og Budapest. Hvilken storby i øst skal du velge?

Publisert
Sist oppdatert

Krokusen og påskeliljene blomster, og mai nærmer seg med muligheter for langhelger og weekendreiser. Lysten på en storbyweekend, men vet ikke helt hvor?

Tradisjonelle storbyreisemål som London, Paris og Praha får konkurranse av alternativer som Krakow, Riga, Dubrovnik og Budapest. Lavprisselskapene flyr deg dit direkte og billig, og de er alle fristende byer med mye å se og til dels lave priser.

Hvem skal du velge?

Vi har sjekket prisene på noen typiske "turistvarer" i de forskjellige byene. Hva koster en kaffekopp, en halvliter øl, lett lunsj, toretters middag og hotellrom i de forskjellige byene?

>> Sjekk vår ferske prisoversikt: Her får du mest for pengene.

Miniguider

Hvordan reiser du og hva kan du se? Sjekk våre miniguider til de "nye" storbyreisemålene:

  • Budapest: For deg med egenpleie på programmet
  • Dubrovnik: Sjarmerende arkitektur og temperert badeliv
  • Krakow: For de historieinteresserte
  • Riga: For de prisbevisste

>> Se vår bildespesial fra de fire storbyene

Relaterte artikler på DinSide Reise:

Dubrovnik: Besøkstips og bildespesial fra 2004Et nytt Europa å boltre seg i. Om hva du bør få med deg i de ti nye EU-landene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer