Storbyhøst med barn

Ta hele familien med på storbyhelg i høst. Her er tips til sju europeiske storbyer med muligheter til å glede både mor, far og barn.

Publisert
Sist oppdatert

Vi gir deg tips til foreldreaktiviteter og barneaktiviteter. I tillegg har vi sjekket prisene for hva reisen vil koste. Vi har kun sjekket selve reiseprisen, så kostnader til bosted og aktiviteter kommer i tillegg. Alle prisene er for en familie på fire med to voksne og to barn mellom to og elleve år, og er de billigste billettene vi kunne finne for en reise i helgen 4. til 7. november.

Først ute er de næreste og billigste byene hva gjelder transportutgifter:

Stockholm

Hvorfor: Det er nært, det er den av storbyene det er billigst å reise til, og du skjønner språket (for det meste).For mor og far: Båttur i skjærgården, Vasamuseet, Skansen, Kronjuvelene på Det Kungliga Slott, shopping, spankulering i Gamla Stan, Moderna Museet.For barn: Fornøyelsesparken Gröna Lund har stengt på denne tiden, men det er likevel en del underholdningsmuligheter for barn i den svenske hovedstaden. På folkemuseet Skansen kan de oppleve dyr og bygninger fra gamle dager. Vasamuseet har egne barnevisninger hver lørdag og søndag (for barn over 6 år). I Postmuseet får barna kle seg ut i gamle arbeidsklær anno 1800-tallet og ”leke seg” tilbake i tid. På Junibacken kan du la smårollingene baske seg rundt i Astrid Lindgrens fornøyelige verden. Junibacken har åpent hele året. Slik kan du reise: Med bil, tog, buss eller fly.Dette koster turen: Billigste reise med fly som vi fant i ønsker reiseperiode var 4.200 kroner, med Flynordic. Pris for reise med tog: 4.317 kroner, reise med bil: cirka 600 kroner i bensin.Les også: Storby for småfolkGratis og billig i Stockholm

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer