Storbyhøst med barn

Ta hele familien med på storbyhelg i høst. Her er tips til sju europeiske storbyer med muligheter til å glede både mor, far og barn.

Publisert
Sist oppdatert

Vi gir deg tips til foreldreaktiviteter og barneaktiviteter. I tillegg har vi sjekket prisene for hva reisen vil koste. Vi har kun sjekket selve reiseprisen, så kostnader til bosted og aktiviteter kommer i tillegg. Alle prisene er for en familie på fire med to voksne og to barn mellom to og elleve år, og er de billigste billettene vi kunne finne for en reise i helgen 4. til 7. november.

Først ute er de næreste og billigste byene hva gjelder transportutgifter:

Stockholm

Hvorfor: Det er nært, det er den av storbyene det er billigst å reise til, og du skjønner språket (for det meste).For mor og far: Båttur i skjærgården, Vasamuseet, Skansen, Kronjuvelene på Det Kungliga Slott, shopping, spankulering i Gamla Stan, Moderna Museet.For barn: Fornøyelsesparken Gröna Lund har stengt på denne tiden, men det er likevel en del underholdningsmuligheter for barn i den svenske hovedstaden. På folkemuseet Skansen kan de oppleve dyr og bygninger fra gamle dager. Vasamuseet har egne barnevisninger hver lørdag og søndag (for barn over 6 år). I Postmuseet får barna kle seg ut i gamle arbeidsklær anno 1800-tallet og ”leke seg” tilbake i tid. På Junibacken kan du la smårollingene baske seg rundt i Astrid Lindgrens fornøyelige verden. Junibacken har åpent hele året. Slik kan du reise: Med bil, tog, buss eller fly.Dette koster turen: Billigste reise med fly som vi fant i ønsker reiseperiode var 4.200 kroner, med Flynordic. Pris for reise med tog: 4.317 kroner, reise med bil: cirka 600 kroner i bensin.Les også: Storby for småfolkGratis og billig i Stockholm

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.