Søndagstrafikken:

Store forsinkelser på E18

Bilistene må smøre seg med tålmodighet på vei hjem fra Sørlandet søndag, med opptil en times forsinkelse på E18 nordgående.

FORSINKELSER: Skal du ta bilen fatt på fra Sørlandet mot Oslo på E18 søndag, må du regne med forsinkelser. Her fra Sandvika. Foto: Statens vegvesen webkamera
FORSINKELSER: Skal du ta bilen fatt på fra Sørlandet mot Oslo på E18 søndag, må du regne med forsinkelser. Her fra Sandvika. Foto: Statens vegvesen webkamera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Problemene oppstår i nordgående retning etter Tønsberg.

- Trafikken øker på og forsinkelsen er nå målt til 1 time på strekningen Holmestrand-Tønsberg, skrev Vegtrafikksentralen på Twitter rundt klokka 15 søndag ettermiddag.

På telefon rundt klokka 17 kan trafikkoperatør Kjetil Løvås fortelle at situasjonen ikke har bedret seg utover ettermiddagen.

- Det er fremdeles saktegående kø og mye trafikk. Forsinkelsene varierer fra halvtime til halvtime, sier han.

Tidlig retur

Den siste målingen viste fortsatt opp imot en time forsinkelse - 56 minutter, ifølge Løvås.

- Det virker som det er veldig mange som har reist hjemover tidlig i dag.

Av erfaring tror han det vil være mye trafikk til tidlig søndag kveld.

- Det er mange som har ferie nå. Det er helt tydelig. Men både om våren og sommeren har vi mye trafikk på E18 fra folk som har vært på hytta på Sørlandet eller langs kysten, og som skal tilbake mot Drammen og Oslo, forklarer Løvås.

Tett trafikk

På Vestlandet er beskjeden at søndagstrafikken forløper seg uten noen spesielle problemer, men det på Østlandet er et par trafikkulykker som skaper trafikale problemer ved Ørje og ved Ringebu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.