Store prisforskjeller på charterluksus for familien

Femstjerners luksus med alt inkludert koster fra 39.030 kroner til 61.568 kroner for familien på fire. Men du kan få alt inkludert for 23.860 kroner også.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket hva to ukers luksusferie med alt inkludert koster for en familie på fire i Tyrkia. Og prisspennet er stort.

Med opphold på 3-stjerners hotell, fant vi priser fra 23.860 kroner til 41.592 kroner for hele familien i to uker. Her skiller det altså 17.732 kroner. Familien kan med andre ord få nesten to ferier for prisen av en, ved å velge riktig reise.

Ønsker du kun det beste av bosteder, er det 5-stjerners-hotellene som er tingen. Her spenner prisene fra 39.030 kroner til 61.568 kroner, altså en differanse på 22.538 kroner. Like interessant er det kanskje at det rimeligste 5-stjernersoppholdet er billigere enn det dyreste 3-stjernersoppholdet. Her gjelder det med andre ord å holde tunga rett i munnen når du bestiller, og fremfor alt: Det er mye penger å spare på å sjekke prisene hos flere selskaper før du tar avgjørelsen om hvor du vil bruke ferien din.

Se alle all inclusive-prisene her

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer

Store prisforskjeller på charterluksus for familien

  1. Dette koster all inclusive-reisen
  2. Dette koster fly og losji


Vi har sjekket prisene på en toukersreise til Tyrkia for en familie på fire med to voksne og to barn (to og fem år). Ønsket reiseperiode er siste halvdel av juli, med retur rundt månedsskifte juli/august. Vi har foretrukket hoteller i Alanya der dette har vært mulig, og sett mot Antalya og Side der dette har vært nødvendig for å få et godt utvalg. Hotellene har klassifisering fra 3-stjerners til 5-stjerners, og vi har foretrukket familierom eller leiligheter det dette har vært en mulighet. Det er imidlertid ikke mulig hos alle, men romvalg fremgår av prisoversikten.

Les DinSides Tyrkia-guide

Pakkereise til Tyrkia

Vi har sjekket all inclusive-prisene med de sju charterselskapene som er listet opp nedenfor. Der kan du også se hvilke destinasjoner som de forskjellige reiseselskapene har på kartet sitt, så du selv kan se hvem som kan være aktuelt å kryssjekke for pris for akkurat dine reiseønsker.

Apollo: Alanya, Antalya, Side
Detur: Antalya, Alanya, Kemer, Belek, Marmaris, Icmeler, Istanbul.
Nazar: Pegasos, Alanya og Incekum, Side, Antalya, Belek, Kemer, Kusadasi
Solia: Side, Alanya, Kemer
Star Tour: Alanya, Antalya, Belek, Dalyan, Icmeler, Incekum, Kalkan, Kemer, Marmaris, Side, Ölüdeniz
Tyrkiareiser: Alanya, Antalya, Belek, Camyuva, Cesme, Kemer, Side
Ving: Antalya, Alanya, Belek, Side

Hva er inkludert i all inclusive?

Hva betyr det egentlig at alt er inkludert i prisen? Hva er det du får? Det som stort sett er det samme for alle hoteller som tilbyr all inclusive, er at dagens hovedmåltider er inkludert; frokost, lunsj og middag. I tillegg er det som oftest gratis forfriskninger og snacks i løpet av dagen. Det vil selvsagt være forskjeller i utvalg og kvalitet på måltidene og mellommaten. Noen hoteller serverer deg lokalprodusert snacks og drikke er gratis, mens du må betale for den importerte brusen og isen. Dette vil være beskrevet i vilkårene for reisen.

Lønner det seg?

Lønner det seg å kjøpe all inclusive fremfor å kjøpe fly og bosted gjennom charterselskapet, og så spise på restaurant eller ordne maten selv? Vi har også sjekket prisene for en toukers reise for familien på fire, til Alanya/Side i samme periode som all inclusive-oppholdene.

Se denne prisoversikten her

Her har vi kun sjekket priser på overnatting i 3-stjerners leilighetshoteller med kjøkken og separat soverom der dette har vært mulig. Dette koster fra cirka 18.000 til 22.000 kroner. All inclusive-hotellene av samme kategori koster som tidligere nevnt, fra 23.860 kroner til 41.592 kroner. I akkurat disse tilfellene, får du 2-roms leilighet for cirka 22.000 kroner uten mat inkludert, og du får 2-roms leilighet med all inclusive for 23.860 kroner.

I dette tilfellet vil det åpenbart lønne seg å kjøpe all inclusive-reisen, for selv om mat er billig i Tyrkia så vil du selvsagt bruke mer enn 2.000 kroner i mat i løpet av to uker. Skal du spise ute, koster lunsj på restaurant cirka 60 kroner og middag cirka 120 kroner per person. Et brød i butikken koster cirka to kroner, og en liter vann koster cirka fem kroner. Med et matbudsjett på totalt 5.000 kroner, har du cirka 360 kroner dagen å leve for. Om du heller legger disse pengene i en all inclusive-reise, er du oppe i rundt 27.000 kroner, og da får du familiesuite på 4-stjerners resort med alt inkludert - til og med transfer, som ellers kommer i tillegg.

Store prisforskjeller på charterluksus for familien

  1. Dette koster all inclusive-reisen
  2. Dette koster fly og losji


Nå er det selvsagt ikke alle som ønsker å spise alle måltidene på hotellet, og som bevisst velger det bort som et alternativ av den grunn. All inclusive-reisene er også blitt kritisert fordi de pengene som ellers ville gått til lokal verdiskapning, da heller renner inn i lommene på de store selskapene. Uansett: valget er ditt.

Hva med barneklubb?

Mange familier med små barn vil nok velge reisemål etter hvor det finnes store resort med barneklubber. Ving og Star Tour er kanskje de charterselskapene de fleste av oss vet tilbyr barneklubber på reisemålene, men det finnes også flere med liknende opplegg for barnefamiliene.

Nazar har skandinaviske aktivitetsguider på Pegasos-hotellene, Solia har barneklubben Happy på utvalgte resorts i skolenes sommerferie,
På endel av Deturs hoteller (minst 4 stjerner, ofte på All Inclusive-Resorts og hoteller - ikke leiligheter) har hotellene aktiviteter for barn, men aktivitetslederne her er altså ikke skandinaviske, og opplegget kan variere. Tyrkiareiser har barneklubber på noen av anleggene. Apollo har ikke barneklubber.

Prisoversiktene i denne artikkelen:

Dette koster all inclusive
Dette koster fly og losji

Når er det skoleferie? Finn svar i vår skoleferieoversikt!

Relaterte artikler:

Pristest flyplassparkering: Spar 2.340 kr på parkeringen
Pristest overnatting ved Gardermoen: Spar 1.600 kroner per natt!
Pristest Østlandsflyplassene: Fly fra Rygge, få billetten til halve prisenVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer