Større fare i år

Denne påsken advarer myndighetene: Store snømengder øker faren for solforbrenning.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du pakket kofferten og er klar for påskefjellet? Da bør du sørge for at du har fått med deg to viktige ting, nemlig solfaktor og solbriller.

- De store snømengdene i store deler av landet denne vinteren øker faren for solforbrenning i påske, melder Statens strålevern.

Har du solvett? Test deg selv her!Slik unngår du smøre-tabbeneTi sannheter om soling

Snøen reflekterer

Grunnen til dette er at snøen reflekterer sollyset, og dette gir mer UV-stråling.

10 brennheite fakta om solen

Det ligger fortsatt mye snø igjen i fjelltraktene. Hvis det i tillegg kommer ordentlig påskevær til uken, kan UV-indeksen komme opp mot 4, og kanskje 5, i høyfjellet, ifølge Statens strålevern.

UV-indeks er et mål på hvor intens den ultrafiolette strålingen fra solen er. Jo høyere UV-indeks, jo større behov for solbeskyttelse.

For å unngå å bli solbrent anbefales det å bruke solkrem med solfaktor 15, særlig midt på dagen. Husk spesielt på barna, og bruk alltid solbriller.

Beskytt barnas øyne mot solen

I lavlandet kan UV-indeksen ligge på mellom 2 og 3. Også her kan det være nødvendig med litt solbeskyttelse, særlig i de områdene hvor det fortsatt ligger igjen litt snø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer