Storslagent ved pyramidene

Denne uken har du mulighet til å oppleve Verdis fantastiske opera Aida i sine rette omgivelser. Stykket fremføres ved de enorme pyramidene, akkurat der Verdi selv satt og skrev den romantiske fortellingen.

Publisert

I 1869 ble Guiseppe Verdi kalt til Egypt for å skrive en opera til åpningen av the Royal Opera House. Operaen ble bygget til åpningen av Suezkanalen som skulle markeres med brask og bram.

Dersom du er som folk flest, vet du kanskje ikke så mye om selve historien om Aida. Muligens med unntak av at det har noen med Egypt å gjøre..

Dødelig kjærlighet

Historien begynner med Aida, en vakker etiopisk slavejente, som proklamerer sin kjærlighet til soldaten Radames. Etter å sunget hverandre i senk drar Radames av sted til soldattilværelsen i Aidas hjemland. Når han kommer tilbake leder han etiopiske fanger inn på torget, deriblant Aidas far!

-Det er min far! Roper hun ut - selvfølgelig på italiensk, (men det er det jo ingen som hører siden det er en opera og alle synger i munnen på hverandre).

Gjennom sin vakre sang forfører hun Radames til å overgi egypternes krigsplaner, noe som fører til at han blir tatt og dømt til dødsstraff. Selv om Radames nå har blitt lurt av Aida, proklamerer han sin kjærlighet til henne på ekte operavis. I det han klatrer ned i graven der de skal begrave ham levende, bestemmer Aida seg for å gå med ham inn i dødsriket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer