Støyfri jentetur

Hans vil ha med jentene på støyfri ferie, og ber om tips.

Publisert
Sist oppdatert

Hei, hadde tenkt å be "jentene" - de er alle over 30 år - ut på en langhelg til en storby i Europa. Har du forslag til by uten alt for mye trafikkstøy?

Stille sone

Storbyer er det nok av, men skal vi ta hensyn til trafikale forhold faller mange bort. I alle byer må du som regel tolerere noe trafikkstøy, og du unngår problemet ved å velge hoteller som ligger i stille gater eller områder av byen. Generelt kan vi si at jo lenger syd- og østover du drar, jo mer fylles gatene av støy fra motorer, horn og dårlige/manglende lydpotter. Trafikkulturen i land som Frankrike, Spania, Italia, Hellas og Tyrkia tilsier at storbybesøket ofte kan bli en usedvanlig bråkete opplevelse, og vi utelukker derfor byer som Nice, Paris, Barcelona, Madrid, Roma, Aten og Istanbul. Noen oaser finnes likevel. Her er tre alternativer som alle har én ting til felles: Nærheten til vannet.

1: Stille bydel i StockholmNordiske trafikanter synes ikke å være rammet av samme adrenalinkick i trafikken som kjørende likesinnede lenger syd og østover. I Stockholm er det dessuten mulig å oppholde seg i Gamla Stan, en bortimot bilfri bydel som også kan oppvise bøttevis med sjarme for besøkende. Ikke langt unna, ikke spesielt eksotisk, men svenskenes hovedstad er verdt et besøk likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer