Strålende reisebok for barn

"Min reise til Spania" er en interaktiv bok som skal gjøre det enda mer moro å reise til et allerede spennende land. Med masse gode ideer, god tekst og morsomme bilder har forfatterne laget en bok som vil være en suksess i mange barnefamilier.

Strålende reisebok for barn
Publisert
Sist oppdatert

"Min reise til Spania" er ikke som andre bøker. Den er en blanding av faktabok og dagbok, og oppfordrer gjennomgående til at leseren skal notere i boken. Det er jo ikke akkurat hva man lærer på skolen ...

Det hele begynner med siden om "pakk en reisesekk", hvor forfatterne har ført opp en rekke ting man bør ha med seg på reisen, som bok, walkman, spill, tegnesaker osv. I tillegg kan leseren notere egne ting i "min pakkeliste". Videre finner man masse ideer til hva som kan gjøres i Spania, litt geografi og landets historie -- særdeles kort, riktignok, men mer enn nok inforrmasjon for de fleste gutter og jenter, og svært mange foreldre.

Leserne kan tegne noen de reiser med slik at de ser ut som et dyr, eller det dyret de har møtt som har luktet verst. Man kan lime inn blomster man har funnet og skrive ned god mat og dårlig mat. Den har et lite "spanskkurs", den oppfordrer deg til å tegne mamma og pappa slik Picasso ville gjort det, i det hele tatt er den full av gode ideer når det gjelder aktivisering og læring for gutter og jenter i 6-12-årsalderen.

Strålende reisebok for barn


Boken er ikke tykk, bare 156 sider. Mange av disse er blanke, for at leseren selv skal skrive ting, men jeg må likevel innrømme at prisen, 169 kroner, ikke på noen måte er avskrekkende. Leserne får en bra liten lærebok om landet, og en hyggelig dagbok fra ferien. Forfatteren Kari Gjæver Pedersen og illustratøren Gry Moursund har rett og slett lykkes i å lage en nyttig liten bok som absolutt hører med dersom man har med seg unge gutter eller jenter på tur.

Vår erfaring med en fire år gammel gutt og boken var -- til tross for at han altså var litt nedenfor målgruppen -- også svært positiv, men da ble det jo til at den like mye aktiviserte foreldrene som barna.

Bokfakta

Bok: Min Reise til Spania
Forfatter: Kari Gjæver Pedersen og Christine Istad
Forlag: Damm
Pris: 169 kroner

Verktøy for reiselyst

Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer