Flyreise

Strammer inn

Må senke kapasiteten igjen.

KØ: Storflyplassen Schiphol i Amsterdam har vært preget av kø i flere måneder. Dette bildet er tatt 12. september. Foto: AFP/NTB
KØ: Storflyplassen Schiphol i Amsterdam har vært preget av kø i flere måneder. Dette bildet er tatt 12. september. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år kunne man i sommer endelig dra på utenlandsferie uten særlige coronarestriksjoner. Likevel satte streiker og underbemanning på en rekke store flyplasser kjepper i hjulene for reisehungrige.

Må redusere

Sommeren er nå over, men problemene i flytrafikken fortsetter. Nå meldes det at storflyplassen Schiphol må redusere passasjerkapasiteten med 18 prosent de kommende månedene.

Inntil nå var kapasiteten på utreisende passasjerer satt til 67 500 per dag i september og 69 500 i oktober, men dette reduseres nå til henholdsvis 54 500 og 57 000, meldes det i en pressemelding sendt ut fra flyplassen.

Begrensningen er ment å vare til 31. oktober.

- Nødvendig

Grunnen til dette skal være mangel på sikkerhetspersonell.

- Dette er først og fremst dårlige nyheter for flyselskapene og passasjerene. Det er jeg fullstendig klar over. Beslutningen som tas er likevel nødvendig med tanke på sikkerheten til passasjerer og ansatte. Alle som jobber på Schiphol gjør sitt ytterste for at hver eneste passasjerreise skal være så behagelig som mulig, sier driftsdirektør Hanne Buis i meldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.