Flyreise

Strammer inn

Må senke kapasiteten igjen.

KØ: Storflyplassen Schiphol i Amsterdam har vært preget av kø i flere måneder. Dette bildet er tatt 12. september. Foto: AFP/NTB
KØ: Storflyplassen Schiphol i Amsterdam har vært preget av kø i flere måneder. Dette bildet er tatt 12. september. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Etter to år kunne man i sommer endelig dra på utenlandsferie uten særlige coronarestriksjoner. Likevel satte streiker og underbemanning på en rekke store flyplasser kjepper i hjulene for reisehungrige.

Må redusere

Sommeren er nå over, men problemene i flytrafikken fortsetter. Nå meldes det at storflyplassen Schiphol må redusere passasjerkapasiteten med 18 prosent de kommende månedene.

Inntil nå var kapasiteten på utreisende passasjerer satt til 67 500 per dag i september og 69 500 i oktober, men dette reduseres nå til henholdsvis 54 500 og 57 000, meldes det i en pressemelding sendt ut fra flyplassen.

Begrensningen er ment å vare til 31. oktober.

- Nødvendig

Grunnen til dette skal være mangel på sikkerhetspersonell.

- Dette er først og fremst dårlige nyheter for flyselskapene og passasjerene. Det er jeg fullstendig klar over. Beslutningen som tas er likevel nødvendig med tanke på sikkerheten til passasjerer og ansatte. Alle som jobber på Schiphol gjør sitt ytterste for at hver eneste passasjerreise skal være så behagelig som mulig, sier driftsdirektør Hanne Buis i meldingen.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Kaoset på Schiphol har også ført til at flyplassens toppsjef, Dick Benshop nå har valgt å fratre sin stilling, skriver Independent.

Ifølge det danske reisenettstedet Check In, vil Benshop bli sittende i jobben til ny sjef er på plass.

Han har hatt stillingen siden 1. mai 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer