Storbritannia

Strammer inn

Nå blir storbyferien til London dyrere.

LONDON CALLING: Nordmenn reiser gjerne til England. Nå skal adgangen til London og andre populære reisemål bli enklere, men dyrere. Foto: Odd Roar Lange
LONDON CALLING: Nordmenn reiser gjerne til England. Nå skal adgangen til London og andre populære reisemål bli enklere, men dyrere. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har norske turister reist til Storbritannia uten visum eller spesiell innreisetillatelse. Men nå varsler myndighetene endring.

Dersom du skal reise til Storbritannia må du snart venne deg til at du må søke på forhånd og betale for å komme inn på De britiske øyer.

Prisen du må betale

Alle norske statsborgere som besøker Storbritannia i forbindelse med turisme, forretninger, studier eller av medisinske årsaker vil nemlig trenge en såkalt ETA (Electronic Travel Authorization).

Det gjelder også for alle som skal på fotballreiser til «balløya». Der byene Manchester, Liverpool og London rager som de mest populære.

Og den nye ordningen blir ikke gratis.

Den nøyaktige prisen og datoen for innføringen av det nye systemet vil bli kunngjort seinere.

Men planen er lansering i november 2023 og at prisen for en voksen blir ca. 75 norske kroner, bekrefter britiske myndigheter.

Storbritannia vil nemlig rulle ut ETA-systemet innen utgangen av 2023.

Følger USA

Systemet vil innebære at alle utenlandske besøkende uten visum, inkludert reisende fra Norge, må søke om tillatelse via en nettbasert portal før de kommer ankommer Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer