Strand stenges

Etter seks år med badeforbud, blir det nå permanent.

FORBUDT: Etter mange år med kloakkutslipp blir det nå permanent badeforbud her. Foto: Shutterstock/NTB
FORBUDT: Etter mange år med kloakkutslipp blir det nå permanent badeforbud her. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å dyppe seg i sjøen fra en flott strand er noe de fleste av oss setter pris på, men det er ikke alle steder at dette er like lurt.

På Gran Canaria har myndighetene nå sett seg nødt til å permanent stenge for bading på en av øyas strender på grunn av store mengder kloakk i vannet.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Fjernes fra liste

Det er snakk om El Confital-stranda i Las Palmas, som tidligere har vært et populært surfe og vannsport-sted.

Det er vedvarende forurensing av vannet fem år på rad, som gjør at stranda nå fjernes fra lista over badeområder og får permanent badeforbud, melder Canariavisen.

- Bading er fortsatt forbudt, og stranda vil fortsette med rødt flagg. Det eneste som endrer seg er at Folkehelsedirektoratet har avskrevet El Confital som et badeområde, i samsvar med loven. Det er en ren administrativ formalitet, sier leder for By og hav-avdelingen i kommunen, Pedro Quevedo, ifølge avisa.

Kommunen har ikke kommet til bunns i hvor forurensningen kommer fra.

Gransking

Dette er imidlertid ikke det eneste stedet på øya som er rammet av kloakkutslipp.

En lokal organisasjon på Kanariøyene, Canarian Business Association of Environmental Consultants, slår alarm om avløpssituasjonen på den norske feriefavoritten.

Det meldte den spanske avisa Tiempo de Canaria nylig.

Ifølge organisasjonen har de avdekket 300 ulike steder der urenset avløpsvann slippes ut i sjøen og at det daglig renner 100 millioner liter avløpsvann ut i sjøen.

De ønsker nå at myndighetene på Kanariøyene danner en granskingskommisjon som dekker avløpssituasjonen og ønsker å finne ut av de helsemessige risikoene for dem som bader i vannet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer