Norsk feriefavoritt:

Strand-trøbbel: Mister utmerkelser

Den spanske ferieøya mister flere utmerkelser.

NEDTUR: Mallorca har nå færre blåflaggstrender enn i fjor. Foto: Shad Madian / Dagbladet
NEDTUR: Mallorca har nå færre blåflaggstrender enn i fjor. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ser du et blått flagg når du er på ferie, er det bare å kaste seg ut i vannet. Blåflaggstrender er nemlig et kvalitetsstempel som gjør at gjestene kan føle seg trygge med tanke på både vannkvalitet og sikkerhet.

Nå har totalt 20 strender og ti marinaer på Mallorca fått miljøutmerkelsen Blått Flagg, melder den spanske avisa Ultima Hora.

Det er fem færre enn i fjor.

Palma mister flest flagg

Ifølge avisa er Palma byen som mister flest flagg. Etter at s'Arenal og Cala Estància mistet utmerkelsen, er det bare Cala Major på det populære feriestedet hvor det blå flagget vaier i vinden.

Byen på Mallorca med flest blå flagg er Santanyí, med sine fire utmerkelser: Cala Llombards, Cala Mondragó (Sa Font de n'Alís), Cala Santanyí og s'Amarador.

Dette er reiselivsekspert Odd Roar Langes anbefalinger for sommeren 2023. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

Marinaene som beholder kvalitetsstempelet er: Alcudia Mar Puerto Turístico Deportivo, CN Calagamba (Palma), CN Portocristo (Manacor), CN S'Arenal (Llucmajor), Club de Vela Port d'Andratx, Marina Palma Cuarentena (Palma), Marina Port de Mallorca, Port Colònia Sant Jordi (Ses Salines), Port de Cala Figuera (Santanyí) og RCN de Palma.

- Veldig negativt

José Antonio Fernández de Alarcón, leder for hotellforeningen Playa de Palma, er skuffet over tapet av to av de blå flaggene som vaiet i Cala Estància og Playa de Palma (s'Arenal).

- Vi er det største turistområdet i Balearene, og vi gir besøkende et dårlig bilde. Vi har gjort millioninvesteringer og har bedt politikerne om å ta grep. De gjør ikke sin plikt overfor innbyggerne, og samtidig ødelegger de få tingene som er godt utført. Å miste de to blå flaggene er veldig negativt for Playa de Palma, forteller han.


Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer