Stranden der kun EN mann har adgang ...

Sol, sand og ingen grunn til beskjedenhet? I Italia har de nå åpnet en strand som kun er for damer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare kvinner fra kulturer der man er pålagt en viss tildekkethet i selskap med andre som setter pris på nyvinningen på Italias Adriaterhavskyst. Jentene strømmer til den nye kvinnestranden i Riccione i pur lettelse over å slippe pågående beilere og klamme øyekast.

Og mens debatten omkring kvinnestranden raser i Italia, med fokus på at dette er et tilbakeskritt for kvinnefrigjøring og et nederlag for kvinnekampen, så fylles den lille strandbiten langs Adriaterhavet opp med fornøyde damer.

- Hit kommer jeg for å slappe av, og alt som mangler er en evnukk i porten, sier en av badegjestene, arkitekten Alice Ghresta i følge avisen The Guardian.

>> DinSide skrev om planene om kvinnestrand i fjor, da var begrunnelsen at man skulle ta hensyn til tilreisende blant annet fra Midtøsten.

Kun én mann har adgang

Italienske strender er gjerne privatiserte, og langs Adriaterhavskystens strandlinje forsøkes det meste for å få gjester til å betale seg inn. Strand nummer 134 i Riccione har med sin kvinneprofil blitt årets store nyhet, blant strender som tilbyr egne hundeluftetjenester, strender for lesehester - med egne bibliotek og aerobic-strender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer