Reisekaos

Strandet halvveis: - Skrekken

Elisabeth Aase og familien skulle fly hjem fra Tyrkia etter tre uker på charterreise. I Tyskland ble det bom stopp.

BLE STRANDET: Elisabeth Aase, samboeren Stian Nilsen og deres tre barn ble strandet på halvveien da de skulle fly hjem fra Tyrkia. Deretter ventet en melkerute gjennom Europa, før de omsider kom hjem til Bergen. Foto: Privat
BLE STRANDET: Elisabeth Aase, samboeren Stian Nilsen og deres tre barn ble strandet på halvveien da de skulle fly hjem fra Tyrkia. Deretter ventet en melkerute gjennom Europa, før de omsider kom hjem til Bergen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ble overlatt til oss selv i Düsseldorf. TUI var hjelpsomme i Tyrkia, da det første flyet ble kansellert. Men så snart vi var ute av landet, sto vi på egne bein.

Det sier Elisabeth Aase til Dagbladet. Sammen med samboeren og tre barn på 12, 14 og 18 år hadde de tilbrakt tre uker i Tyrkia da kaoset rammet dem. Turen var en pakkereise bestilt gjennom TUI.

- Makan til styr og opplegg har vi ikke vært ute for før.

Da den opprinnelige hjemreisen ble kansellert som følge av SAS-streiken, fikk familien ifølge Aase god oppfølging av de ansatte i Tyrkia, med lovnad om at utgifter ville bli refundert.

- De sa at de skulle følge oss opp, men at SAS ville gi informasjon om nye flytider. SAS sendte oss på en eviglang melkerute full av kanselleringer.

- Køer fra «ville F»

I utgangspunktet gikk hjemreisen via Arlanda i Sverige. Etter å ha blitt booket inn og av på totalt 14 flyginger, endte reisen til slutt opp med å gå fra Tyrkia til Düsseldorf i Tyskland, Milano i Italia, Schiphol i Nederland og derfra til Bergen.

Reisen skulle imidlertid stanse allerede i Düsseldorf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.