Strandferie i Maya-riket

Vi kjørte fra luksushotellene i Cancun til små indianerlandsbyer på noen timer. På Yucatán-halvøya kan du kombinere strandliv med rundreiser i Maya-land.

Publisert

Vil du ha både strandliv, dykking, historiske severdigheter og eksotisk lokalbefolkning i en og samme ferie? Da bør du vurdere å fly over Atlanteren til Yucatán-halvøya i Mexico.

Undertegnede besøkte denne vennlige halvøya i august i år, og Sydens strender blir aldri de samme. Klikk her for å lese mer om våre erfaringer fra ferien: Mexico – fredelig eller farlig?.

Spektakulære strender

Yucatán-halvøya ligger helt Sør i Mexico, og består av statene Campeche, Yucatán og Quintana Roo. Halvøya, og spesielt Quintana Roo er den mest turistifiserte delen av Mexico, men det er på ingen måte noe Gran Canaria - preg over stedet. Her finner du ingen svenske kelnere, og faren for å møte naboen er ikke nevneverdig stor.

Flesteparten av de norske turistene på Yucatán tar charterfly til turistbyen Cancun. Her er strendene kritthvite, med turkis og blått vann. Les mer om Yucatáns strender, og de unike dykkemulighetene her. Cancun ble konstruert som reisemål etter nøye vurderinger av værforhold og geografisk beliggenhet på 70-tallet. Nå tar byen imot to millioner tilreisende i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer