Togstreik

Streik lammer kollektivtrafikken

Torsdag mellom 12:00 og 14:00 bør du ikke regne med å ta toget. Også andre kollektivtilbud blir berørt av streik.

FULL TOGSTANS: Alle tog, i tillegg til en del annen kollektivtransport, står på grunn av streik i to timer på torsdag. Foto: NTB Scanpix
FULL TOGSTANS: Alle tog, i tillegg til en del annen kollektivtransport, står på grunn av streik i to timer på torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag fører streik til at alle tog, og også en del busser, trikk og t-bane, vil stå midt på dagen.

Du bør også regne med en del forsinkelser når streiken er over, ifølge BaneNor.

Politisk streik stopper togtrafikken

Det er Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund som har vedtatt å holde en politisk streik mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke. Dette stopper togtrafikken i et bestemt tidsrom på torsdag.

Også Fagforbundet, Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet og Delta Jernbane har sluttet seg til streiken.

Norsk Jernbaneforbund mener EUs fjerde jernbanepakke blant annet vil frata Norge råderett over egen jernbane, gjøre anbud og konkurranse innen persontrafikken på jernbanen obligatorisk og frata norsk råderett over sikkerhetsbestemmelser på jernbanen

Slik påvirker streiken togtrafikken

Samtlige person- og godstog i hele landet mellom klokka 12:00 og 14:00 torsdag. Ved påbegynte togreiser vil tog stoppe på nærmeste stasjon og stå stille frem til streiken avsluttes klokka 14:00. Samtidig vil mange tog bli innstilt.

Også Flytoget blir berørt av streiken. De skriver på sine nettsider at alle flytog blir stoppet fra klokken 12:00, og blir stående til trafikken gjenopptas fra klokken 14.

Hverken for Vy eller for Flytoget blir det satt opp alternativ transport for avgangene som er berørt av streiken.

BaneNor påpeker på sine nettsider at de reisende må regne med følgeforsinkelser i ettermiddagsrushet i lokal- og regiontrafikken rundt de store byene, siden togene ikke vil være riktig plassert på grunn av streiken når den er over klokka 14:00.

Ifølge Vy gis prisavslag som følge av forsinkelse på grunn av streiken kun til kunder som har kjøpt billett før informasjon om streiken var gjort kjent.

Kostnader til alternativ transport blir heller ikke refundert.

Også annen kollektivtransport blir rammet

Selv om det i hovedsak er snakk om en togstreik, vil også kollektivtrafikken bli berørt i deler av landet, ifølge Norsk Jernbaneforbund.

I Oslo vil trikk ogT-bane stå stille mellom kl 12.30-13.00. Også enkelte busser blir berørt av streiken. Vær obs på at du vil kunne få feilaktige reiseforslag og avgangstider på ruter.no og i RuterReise-appen. Også tidene på sanntidsskiltene vil kunne være misvisende både mens stansen pågår og i etterkant, opplyser Ruter.

Også kollektivtrafikken i Trondheim står stille fra 12:00 til 14:00. Her kan du lese hvilke avganger i Trondheim som er berørt.

Norsk Jernbaneforbund skriver videre at øvrig kollektivtrafikk står stille enkelte steder rundt de byene hvor det er arrangementer. Det lønner seg altså å sjekke med kollektivselskapene i ditt nærområde, om de blir berørt av torsdagens streik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer