Streik ved flyplassen:

Streik rammer påska

SAS berøres av flystreiken i påskeuka. Dette må du gjøre.

BLIR TRANGT: Det kan bli trangt om plassen i terminal 5 på Heathrow når 1400 ansatte i sikkerhetskontrollen går ut i streik. Foto: Odd Roar Lange
BLIR TRANGT: Det kan bli trangt om plassen i terminal 5 på Heathrow når 1400 ansatte i sikkerhetskontrollen går ut i streik. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1400 vektere ved Heathrow-flyplassen går ut i en omfattende streik som vil gjelde gjennom hele påska.

Dermed blir SAS enda en gang rammet av streik. Denne gangen utenfor selskapets kontroll, men hundrevis av reisende til og fra Norge kan bli rammet.

SAS forbereder nå en rekke tiltak for å begrense problemer for sine passasjerer.

Lang streik

Det er ansatte ved Terminal 5 som fredag 31. mars går ut i en ti dager lang streik. Terminal 5 har ankomster og avganger for alle flyene fra flygiganten British Airways som samarbeider med en lang rekke flyselskaper. Mer om det litt seinere.

Flere år med lønnsstopp i kombinasjon med en inflasjon på 13,4 prosent førte til at flertallet i vaktselskapets ansatte stemte nei til lønnsforslaget fra eiere. De mente at lønnsøkningstilbudet på ti prosent var for lavt.

Dermed vil 1400 vektere ved den travle terminalen streike fram til 9. april (1. påskedag).

Streiken vil i første rekke ramme avgangene fra Heathrow.

Uenige

- Heathrow-arbeidere er på «fattiglønn mens administrerende direktør og toppledere nyter enorme lønninger», mener generalsekretær i fagforeningen Unite, Sharon Graham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.