Streik truer sydenturister

Kan tre i kraft fra midnatt.

TRØBBEL: Det kan bli trøbbel for nordmenn som skal slikke sol på greske strender nå. Foto: NTB
TRØBBEL: Det kan bli trøbbel for nordmenn som skal slikke sol på greske strender nå. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det varsles streik blant greske flygeledere fra og med midnatt, natt til torsdag og 24 timer fram i tid. Dette vil lamme samtlige greske flyplasser, melder svenske Expressen.

Dette betyr at folk verken får reist til eller fra landet i løpet av torsdagen.

Norgessjef i Ving, Marie-Anne Zachrisson påpeker overfor DinSide at de per nå ikke vet om det blir noe av, men at det vil berøre norske turister, dersom den blir igangsatt.

- Vi flyr en del trafikk til Kreta på torsdager. Vi har 1563 gjester som vil bli berørt, dersom det blir streik, sier hun.

Hun erkjenner at det er en vanskelig situasjon om det skulle bli streik.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Vi jobber hardt med dette nå i forkant med hele organisasjonen for å se hvilke muligheter vi har. Vi vil også sende ut SMS til kundene, samt legge ut informasjon på en egen informasjonsside, forteller hun.

Også hos TUI påpekes det at det ikke er avgjort.

Kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen, forteller at de følger situasjonen tett, men at hun har fått opplyst at ingen av deres norske charterkunder ser ut til å bli rammet, men at de har noen som reiser med rutefly. Per nå vites det ikke eventuelt hvor mange som berøres.

Vi har per nå ikke fått tak i Apollo i Norge, men Expressen skriver at 1300 svenske gjester til Rhodos, Karpathos og Kreta vil blir rammet, dersom streiken settes i gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer