Strekk kronene litt lenger

Den norske kronen gjør det ikke spesielt godt på valutamarkedet for tiden. Ferierende bør regne med at anselige beløp går tapt i valutatransaksjoner, spesielt i Europa der euroen og pundet står sterkt. Men alt håp er ikke ute. Heldigvis for reiselystne sjeler gjør dollaren det enda verre enn kronen.

Publisert
Sist oppdatert

Strekk kronene litt lenger

  1. Dyrere pint, pizza og pariserloff


For å få mest mulig valuta for kronene gjør du klokest i å kjøpe dollar. Den amerikanske valutaen har falt jevnt det siste halve året, og du får nå en dollar for mellom 6,7 og 6,8 kroner. Og i følge Eirik Larsen, valutaanalytiker i DnB Markets, kan vi vente oss en enda bedre kurs mot sommeren.

- Jeg er ikke fremmed for en dollarkurs godt ned på 6-tallet, gjerne 40-50 øre lavere enn vi ser nå.

I praksis vil dette si at hvis du kjøper tusen dollar kan du spare mellom fire- og femhundre kroner i forhold til dagens kurs. Sånt blir det god shopping av!

Litt mer for pengene i Thailand når dollaren er svak Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Litt mer for pengene i Thailand når dollaren er svak Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer


Fra Bloomingdale's til the Beach

Det sier seg selv at en svak dollar vil gjøre utslag når kredittkortene får svingt seg på Fifth Avenue i New York. Men en svak dollar kan du bruke flere steder enn ’over there’.

- Det blir stadig færre valutaer, sier Larsen. Nordmenn som reiser i dag trenger ikke forholde seg til noe særlig mer enn euro, dollar og kroner.

Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour, kan bekrefte at dollar er gangbar valuta i Mellom- og Latin Amerika og Asia i tillegg til USA.

Valutasvingninger liten øyeblikkelig betydning for pakketurister

Om du drar på pakketur eller skreddersyr reisen din selv, vil også spille inn på om du kan gjøre noen valutagevinst. Vi legger ofte mest penger i reise og opphold, og det er her du kan gjøre de største innsparingene.

Petersson forklarer at fordi reiseprisene blir fastsatt mer enn et halvt år frem i tiden.
- Sommerens priser ble spikret på en langt sterkere krone enn vi ser i dag, så kundene er sikret denne prisen ut september, sier Petersson.

Det er imidlertid rom for valutagevinst, såfremt du bruker penger.
Så.. penger brukt, penger tjent. Forstå det den som kan.

Her kan du sjekke hva du får for kronene dine:

DnB Markets

Financial Times

Du kan også bruke DinSides valutakalkulator for å regne mellom ulike valutaer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer