Strendene langs N-6

Du trenger ikke å bevege deg langt fra Lisboas håpløse trafikknuter før Atlanterhavet åpenbarer seg og innbyr til en dukkert. Kjører du N-6 i retning Cascais ligger buktene på rekke og rad på din venstre side. Tekst: Vibeke Montero, Bilde: Photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Rask dukkert

Alle strendene er utstyrt med parkeringsplasser, toalett og en strandbar eller to. Det som kjennetegner disse strendene er at det ofte ligger store palasslignende bygg i enden av stranda, et minne fra den gang de med titler tilbragte weekendene sine her. Det gjelder å finne sin egen favoritt, vi likte godt Carçavelos, men den stikker seg ikke utpreget ut. Hit skal du dra hvis klokka allerede har blitt fire, og du føler for en rask dukkert før neste match.

Cascais

N-6 tar deg rett til Cascais via casinobyen Estoril. I Cascais får du skikkelig “syden-følelse”. Byen har vært populær partyspot for engelskmenn i over 20 år, og dermed får du Marks & Spencer, engelske puber og disco blandet med små fiskeflåter med fargesterke båter og portugisisk hverdagsliv.

Alt dette til tross; Cascais har bevart sin portugisiske sjarm. Gamlebyen er koselig å rusle rundt i, og strendene deilige:

Praia Tamariz

Stor sandstrand som ligger langs Costa do Estoril, på vei fra Lisboa mot Cascais. En se og bli sett strand for den som ønsker det.

Guincho

Surfernes favoritt! Vill og vakker ligger denne stranda cirka seks km fra Cascais sentrum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.