Strenge håndbagasjeregler hos Ryanair

Dersom kabinkofferten er for stor, koster det deg dyrt.

Det er ingen kjære mor hos Ryanair dersom kabinkofferten ikke holder mål. Foto: Colourbox
Det er ingen kjære mor hos Ryanair dersom kabinkofferten ikke holder mål. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyet fra Valencia til Moss/Rygge var ganske fullt, og som vanlig var det tilløp til kaos i køen for ombordstigning. Slik blir det når passasjerene ikke får tildelt seter, og alle stresser i vei for å komme raskest mulig ombord.

Da jeg kom frem til skranken der pass og boardingkort ble sjekket en siste gang før vi kunne gå ombord, så jeg en ganske hissig Ryanair-dame som omtrent ropte:

"If it doesn't fit, you have to pay!"

Ved siden av henne sto en dame som fortvilet prøvde å presse kabinkofferten sin ned i stativet som måler at håndbagasjen ikke overskrider Ryanairs maksimalmål. Det så dårlig ut. Lokket på kabinkofferten bulte såpass mye at uansett hvor mye den stakkars damen presset, så fikk hun den ikke ned i stativet.

Se hvor mye han får plass til i en liten kabinkoffert!

Da jeg passerte så jeg at venninnen hennes trådte til, og at de begynte å omorganisere koffertene sine og flytte ting fra den fullstappede kabinkofferten til den fortvilte damen og over til venninnens.

Et øyeblikk var jeg redd for at flyvertinnen skulle huke tak i meg også. Min kabinkoffert var riktignok mindre enn målet, men siden den også var ganske fullstappet, var jeg usikker på om den ville være smal nok til å få plass i stativet dersom jeg også ble kontrollert. Det gikk heldigvis bra, hun stoppet meg ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer