Strengere passregler i Østen

Flere land i Østen slipper deg ikke inn dersom passet ditt går ut på dato om seks måneder.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn nektes innreise til land i Sørøst-Asia fordi passene deres er i ferd med å gå ut på dato, skriver TrygVesta i en pressemelding.

Flere land har den siste tiden skjerpet sine passregler og krever nå at det må være minst seks måneder igjen til passet utløper, regnet fra den dagen man etter planen skal forlate landet.

- Det vanlige er at passet bør være gyldig i minst tre måneder fra siste dag du oppholder deg i et land. Nå har imidlertid flere land i Sørøst-Asia innskjerpet disse reglene. Dette gjelder blant annet populære reisemål som Thailand, Singapore og Malaysia, sier reiseskadesjef Leif Olav Mjelde i forsikringsselskapet TrygVesta i pressemeldingen.

Reiseforsikring hjelper ikke

- Har du ikke gyldig pass, slipper du rett og slett ikke inn i disse landene. Da må du selv kjøpe nye flybilletter, ordne overnatting og eventuelt skaffe deg et gyldig nødpass. Dette er utgifter som normalt ikke dekkes av reiseforsikringen, sier Mjelde.

TrygVesta blir stadig kontaktet av kunder som ikke har sjekket passreglene i landet de skal reise til skikkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer